- Vi kan slå Østerrike

Men hoppgutta ble knust i lagkonkurransen også i dag.

NEST BEST: Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal og Bjørn Einar Romøren tok andreplass i lagkonkurransen i Kuusamo.Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
NEST BEST: Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal og Bjørn Einar Romøren tok andreplass i lagkonkurransen i Kuusamo.Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Mika Kojonkoski er hellig overbevist om at det går an å slå østerrikerne i laghopp. Det ser bare ikke slik ut.

Lørdag var Østerrike i en egen divisjon i Kuusamo og slo Norge på 2.-plass med hele 68 poeng.

- Ja. De kan slås. Men de er veldig sterke og fryktelige gode, og de har startet sesongen imponerende, sa Mika Kojonkoski etter duellen i Finland.

Tom Hilde var Norges ankermann. Han var langt på vei enig med sin sjef.

- De er sterke, og i dag tror jeg ikke at vi ville tatt dem uansett. Men vi har kapasiteten inne til å gjøre det i løpet av sesongen, sa Hilde.

- Vi visste at de var bedre enn oss, men forhåpentlig har vi nærmet oss dem lite grann, sa Anders Bardal, som var lengst av de norske med sine 144,5 meter i første omgang.

Bommet Hopp er en nådeløs sport. I fjor vant Bjørn Einar Romøren i Kuusamo. I år kom han med på laget som «sistemann». Han ble tatt ut på bakgrunn av at han totalt sett har vært Norges bestemann på trening de siste 14 dager. Her i Kuusamo har han vært dårligere enn Johan Remen Evensen på trening. Likevel kom ikke moldenseren med på laget.

Romøren ble slått med 61,4 poeng av sin «motstander» Thomas Morgenstern.

- Skal vi slå Østerrike, må alle fire være med. I dag hadde vi tre som var virkelig bra, mens Bjørn Einar ikke var så bra. Han ville mye, men var uheldig med forholdene i begge sine hopp. Han fikk ingen oppdrift i det hele tatt, mente Kojonkoski.

Lovende - Bjørn Einar var under pari i dag, men vi kom godt i gang og startet sesongen med en fin 2.-plass, kommenterte Anders Jacobsen, som var Norges bestemann totalt med sine 142 og 139,5 meter.

FORTSATT BEST: Østerrikerne Thomas Morgenstern, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler og Gregor Schlierenzauer slo Norge med 68 poeng. Foto: Bob Strong, Reuters/Scanpix
FORTSATT BEST: Østerrikerne Thomas Morgenstern, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler og Gregor Schlierenzauer slo Norge med 68 poeng. Foto: Bob Strong, Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg har hoppet som en «Medelsvensson» på trening og slo tilbake med mine to beste hopp i konkurransen. Det er jeg fornøyd med, sa Jacobsen.

Han håper å kunne kjempe om en plass på pallen i søndagens individuelle renn.

- En god start. Dette lover godt foran resten av sesongen, mente Mika Kojonkoski.

De fire suverene østerrikerne var Thomas Morgenstern, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler og Gregor Schlierenzauer.

Japan kom 42,1 poeng bak Norge på 3.-plass.

(NTB)

FORNØYD: Mika Kojonkoski tror de norske gutta kan ta Østerrike. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
FORNØYD: Mika Kojonkoski tror de norske gutta kan ta Østerrike. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer