-  Vi kan slå Real

Olympiakos har Europas dårligste bortestatistikk. I kveld venter Real Madrid på Santiago Bernabéu.

-  Visst kan vi vinne, sier Olympiakos-trener Trond Sollied.

Olympiakos har aldri vunnet på fremmed gress i Europas gjeveste klubbturnering. På 24 bortekamper i Champions League står klubben med fire uavgjort og 20 tap. Målforskjell: 14- 60.

-  Klart jeg tenker på statistikken, klubben har jo aldri vunnet borte i Europa, sier Trond Sollied (46).-  Men seieren kommer en eller en annen gang, og den dagen nærmer seg.

Bare Rosenborg står imellom Sollied og en fantastisk sesongstart. I gresk liga har nemlig Olympiakos fire strake seirer og 12- 0 i målforskjell. Det er bare 1- 3-tapet for Rosenborg som ødelegger inntrykket.

Bunnoppgjør

-  I 75 prosent av den kampen var vi veldig gode. Espen Johnsen var ekstremt god, og det var en sånn dag der ingenting lyktes - og da scora selvfølgelig de på slutten.

Nå venter Real Madrid på bortebane. Det er gruppas bunnoppgjør, siden Lyon sjokkerte med å slå spanjolene 3- 0 i Frankrike i første kamp.

-  Selvfølgelig kan vi slå Real Madrid. Vi kan vinne hvor som helst, sier Sollied.-  Vi må ha en veldig god dag, mens de har en dårlig en. Vi må score først, og gjøre som Lyon - utnytte dødballene. Ellers gjelder det for både Lyon og Real at de er bedre framover enn bakover.

 SKUFFELSE:  Trond Sollied måtte gratulere Rosenborg-trenerne Per Mathias Høgmo og Bjørn Hansen med 1- 3-seieren i Aten for to uker siden. I kveld venter en enda tøffere oppgave for Olympiakos, Real Madrid på Bernabéu. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
SKUFFELSE: Trond Sollied måtte gratulere Rosenborg-trenerne Per Mathias Høgmo og Bjørn Hansen med 1- 3-seieren i Aten for to uker siden. I kveld venter en enda tøffere oppgave for Olympiakos, Real Madrid på Bernabéu. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Bekymret for høy alder

Gresk presse slo stort opp en angivelig krangel mellom Rivaldo og Trond Sollied i forrige uke. Rivaldo skulle ha uttalt at han heller ville sitte på benken enn å spille høyre indreløper, og de to måtte etter sigende holde et tre kvarter langt oppklaringsmøte etterpå.

-  Det stemmer ikke, sier treneren til Dagbladet.-  Jeg har ingen problemer med spillerne. Jeg har fortsatt ikke fått spillestilen til å sitte akkurat som jeg vil, men det er framgang hele veien. Det eneste som bekymrer meg er gjennomsnittsalderen.

-  Mot Real stiller vi trolig et lag hvor bare to mann er under 30. Vi har noen av de samme utfordringene som RBK når det gjelder generasjonsskiftet, selv om vi har enda høyere snittalder.

-  Tror du RBK kan slå Lyon?-  Det er selvfølgelig åpent - men vanskelig. Det er viktig å bruke overraskelsesmomentet, og når John Carew er i Lyon - og kjenner RBK - vil det forbause meg om trønderne klarer å overraske dem. Det er to kontringssterke lag, og det bør RBK huske. Får Lyon overgangsmuligheter, kan de bli farlige.

Trond Sollied er ikke med på at Olympiakos er hektet av med tap mot Real.

-  Nei, det er fortsatt fire kamper igjen. Men etter to runder sitter du med en viss pekepinn på styrkeforholdet.

NY SJANSE: Rivaldo måtte gi tapt for Ørjan Berg og RBK. I dag skal brasilianeren bryne seg på, Beckham og Robinho.