- Vi kan slå Russland 10- 0

BOSTON (Dagbladet): - Nå bobler vi av spillelyst, og gleder oss til søndagens åpningskamp mot Russland. Det er et lag vi kan slå fra 1-0 til 10-0, sier landslagskaptein Linda Medalen som feiret 34-årsdagen i går.

I går avsluttet fotballjentene et ukes langt treningsopphold på Dennis Yarmouth Highschool i Hyannis nær feriestedet til Kennedy-familien. Nå befinner jentene seg i Boston, og gjennomførte den første treningsøkta på Middlesex School like utafor byen i går.

- Alt på pre-campen har vært perfekt. Treningsbanen har vært som å spille på et stuegolv. De fine forholdene har ikke bare innvirket på spillet og humøret, men også gitt oss trygghet og sjøltillit, sier Linda Medalen.

Forsvarslag

Fem ganger tidligere har Norge og Russland møtt hverandre. De russiske jentene har greid en uavgjort, fire kamper har endt med norsk seier.

- Russerne kommer sikkert til å ligge mest i forsvar. Da er jobben å bryte igjennom, og score. Lykkes vi, tror jeg det kan bli mye mål. Jeg håper vi har et nytt gullag på gang, sier Linda.

Ubeseiret

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo er mer forsiktig i forhåndsuttalelsene.

- Vi trenger fortsatt tid på å forbedre samhandlingen både i forsvar og angrep. Russland er ubeseiret i år, og har blant annet slått Skottland 3- 0 og USA's 21-årslag 1- 0. Laget er godt organisert defensivt, og prøver å ha mange spillere bak ballen.

- Åpningskampen søndag kveld blir på ingen måte noen walk-over, sier Per-Mathias Høgmo.

  • Norge møter Russland søndag, Canada onsdag og Japan neste lørdag.
VM-KLAR:</B> Linda Medalen og fotballjentene leker seg på treningen i Boston.