- Vi kan slå Tyskland

Berntsen tok en Drillo

Dagen etter semifinaletriumfen mot Sverige anslo landslagssjef Bjarne Berntsen sjansene for EM-gull til å være 20-25 prosent.

– Jeg vet om en annen trener som ofte prøver seg med sånne spådommer, gliste Berntsen får han skisserte mulighetene et EM-gull i hans første mesterskap som landslagssjef.

– 20-25 prosent gir nok et riktig bilde. Vi må ha en god dag der vi gjenskaper prestasjonene fra åpningskampen mot Tyskland, sa Berntsen.

Han mener samtidig at det norske laget har tatt steg fremover siden det første møtet med Tyskland i Warrington forrige mandag.

– Jeg mener vi er enda bedre nå enn da turneringen startet. Vi har fått inn folk fremover på banen som er i virkelig god form.

Skrøt av Frantzen

Etter en litt trøblete start, har de norske jentene imponert i sin to siste kamper. Det som innledningsvis var et lag nærmest uten målteft, har nå scoret åtte mål på to kamper.

– Det er de typisk små marginene. Mot Italia stemte det meste på dødball, og mot Sverige scoret vi tre fantastiske spillemål. Den siste var rett og slett helt utrolig, sa Berntsen, og understreket at han følte at én av de involverte spillerne ikke hadde fått nok ros.

SEMIJUBEL: De norske landslagsjentene og trener Bjarne Berntsen jublet etter seier over Sverige i EM-semifinalen. Scanpix
SEMIJUBEL: De norske landslagsjentene og trener Bjarne Berntsen jublet etter seier over Sverige i EM-semifinalen. Scanpix Vis mer

– Stine Frantzen dro med seg fire svensker mot første stolpe, og åpnet rommet på bakerste stolpe for Solveig. Det var fantastisk godt gjort.

Må i kjellern

Landslagssjefen likte også at jentene viste at de hadde vilje til å hente ut de aller siste kreftene.

– De viste at de har en enorm vinnervilje, og det handler om å gå helt i kjellern for å hente de siste kreftene. Der har fotballspillere mye å gå på. De har et helt annet forhold til det enn utøvere i individuelle idretter, sier rogalendingen.

– Fotballspillere er sjelden i kjellern, men burde vært det oftere. Solveig var helt utkjørt mot Sverige, men mobiliserte likevel krefter til å score det avgjørende målet, tilføyde han, og skrøt av vinnerviljen til de norske jentene.

Samtidig gledet han seg stort over meldingen om at i underkant av én million mennesker fulgte TV-sendingen fra ekstraomgangene på NRK torsdag.

– Jeg håper vi ga dem en opplevelse, for disse anledningene må vi virkelig ta vare på. Det er viktig for hele kvinnefotballens fremtid, sa han. (ANB)