Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan snart få et norsk profflag i Tour de France

Sponsorguru Jacob Lund mener tiden er inne.

TIDEN ER INNE: Sponsorkongen Jacob Lund tror det bare er et spørsmål om tid før vi får et norsk profflag i Tour de France.


Foto: Erik Berglund/Dagbladet
TIDEN ER INNE: Sponsorkongen Jacob Lund tror det bare er et spørsmål om tid før vi får et norsk profflag i Tour de France. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sponsorguru Jacob Lund bruker store ord når han omtaler prestasjonen til Thor Hushovd etter dagens etappe. Nå tror han det er en mulighet for at vi får et norskt profflag i Tour de France i fremtiden.

- Ja det tror jeg er mulig. Enten kan vi sette sammen et norskt lag med de beste rytterne hvis økonomien er der, eller så kan vi samle de beste norske på et norskt profflag med ryttere fra andre land, sier Lund til Dagbladet.

Han mener at et slikt lag må være villig til å bruke mellom 80 og 100 millioner kroner i året, og at de bør opprettholde et slikt lag i ti år for at det skal gi en effekt for at laget vil bli husket.

Moden til å tenke større - De som eventuelt gjør dette bør ha internasjonale intensjoner. Jeg tror norsk næringsliv er moden nok til å tenke større nå enn de gjorde for fem år siden, sier Lund.

Når er det realistisk at dette kan skje?

- Når først en bedrift bestemmer seg for å gå for dette tar det ikke mange årene, sier Lund.

Han presiserer at norsk næringsliv ikke er modne nok ennå, men at de fort kan bli det etter den gode norske innsatsen i Tour de France. Norsk sykkelsport har de siste årene sendt flere ryttere ut i profflivet enn tidligere. Dette gir ringvirkninger blant det norske folket.

- Jeg vil nesten si at sykling har blitt en folkebevegelse. Dette er en sport folk flest kan identifisere seg med. Sykling er ikke bare en sport, det er også et treningsverktøy. Vi har nå en verdensmester og to nordmenn som ligger helt i verdenstoppen, sier Lund.

Renere sport Han påpeker også viktigheten av at folk sitter med følelsen av at sykling har blitt en mye renere sport.

- Sporten fremstår som mye hvitere nå enn for fem år siden. Investorer var tidligere skremt av dette. Nå har vi bevist at det er mulig å nå toppen uten å jukse, sier Lund.

Vil du si at Thor Hushovd er tidenes beste norske idrettsmann?

- I dag er han tidenes idrettsmann. Vi har tre personer som kan måle seg med Thor Hushovd internasjonalt. Det er Torstein Horgmo, Suzann Pettersen og Andreas Thorkildsen. Og nå tenker jeg på idrett som er stor utenfor norden, derfor er ikke Petter Northug nevnt, avslutter Lund.

FORTSETT SLIK: Det er slike bilder vi må se i fremtiden dersom sykkel-Norge skal få realisert drømmen om et norsk profflag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
FORTSETT SLIK: Det er slike bilder vi må se i fremtiden dersom sykkel-Norge skal få realisert drømmen om et norsk profflag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer