- Vi kan snu dette

Håndballherrene tapte med seks i første VM-kvalikkamp mot Ungarn.

GIR IKKE OPP: Selv om Kristian Kjelling fikk mye ungarsk juling da Norge tapte med seks, men har ikke gitt opp VM-drømmen.Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
GIR IKKE OPP: Selv om Kristian Kjelling fikk mye ungarsk juling da Norge tapte med seks, men har ikke gitt opp VM-drømmen.Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

Norges herrelandslag i håndball tapte 21-27 (10-12) for OL-klare Ungarn i den første av to kvalifiseringskamper om en plass i VM neste år.

Norge lå under med ett mål da det gjensto åtte minutter av kampen, men det raknet mot slutten av oppgjøret i den ungarske heksegryta.

- Vi brant for mange sjanser, mens de fikk satt kontringene og straffet oss, sa Kristian Kjelling, som søndag hadde playmakerrollen i det norske laget, til TV 2.

Kjelling mente at laget spilte for statisk i perioder og ikke fikk til det kollektive spillet i sluttfasen.

Men foran returen er han ikke slått på forhånd.

- Ungarn var ikke særlig overbevisende i de første 50 minuttene av kampen, og vi kan snu dette i Oslo Spektrum, sa Kjelling. Han ønsker seg full hall og en god publikumsstøtte på hjemmebane lørdag.

Smertegrense I returkampen er det også en mulighet for at sentrale Børge Lund kan være tilbake etter en lyskeskade.

Landslagssjef Robert Hedin hadde før oppgjøret i Veszprém sagt at smertegrensen går ved femmålstap. Nå ble differansen på seks.

Det kan vise seg å bli for mye i kampen om plass i VM i Spania i januar.

Tøff retur - Vi har fortsatt muligheten, men det blir tøft, sa Hedin, som mente spillerne skulle vært litt kaldere i hodet på slutten. Da ville de kanskje kommet ut av det med et firemålstap.

- Det som fungerte tidlig i kampen, fungerte ikke på slutten, sa Hedin til TV 2.

Han tok timeout i en kritisk fase for å gi de nødvendige beskjeder om akkurat det, men til ingen nytte.

(NTB)