MÅLSCORER: Arjen Robben var sterkt delaktig i overkjøringen av Barcelona på Allianz Arena i kveld. Her scorer han 3-0-målet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
MÅLSCORER: Arjen Robben var sterkt delaktig i overkjøringen av Barcelona på Allianz Arena i kveld. Her scorer han 3-0-målet. Foto: REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

- Vi kan være stolte

Arjen Robben etter å ha ydmyket Barcelona.

(Dagbladet): Tyske Bayern München ydmyket i kveld fotballstormakten Barcelona i den første Champions League-semifinalen.

Etter to mål signert Thomas Müller, et mål av Mario Gomez, og ikke minst et mål av kampens beste spiller Arjen Robben, var storseieren et faktum. Oppgjøret på Allianz Arena endte 4-0.

- Vi visste at vi var kapable til å gi dem konkurranse. Før kampen sa alle at det ville bli jevnt, og jeg synes vi kan være veldig stolte etter dette, sier Robben til BBC etter kampen.

- Stolte - De har dominert i Europa de siste årene, men når vi dominerer dem på den måten vi gjorde, kan vi være stolte. Men nå må vi være rolige, for det kommer en kamp til også, fortsetter nederlenderen.

Også Bundesliga-lagets kaptein, Philipp Lahm, var fornøyd med sitt lags opptreden i kveld.

- Vi har potensialet til å slå hvilket lag som helst. Det er velkjent at Barcelona har problemer i lufta. Vårt defensive arbeid var prefeksjon, og det var nøkkelen til suksessen i dag, sier han til BBC.

Anonym Messi Lionel Messi var i kveld tilbake etter å ha vært ute med lårskade i noen uker. Han var anonym i comebacket, viste seg ikke på det nivået han pleier, og virket nærmest som en skygge av seg selv.

David Alaba hadde som oppgave å ta ut Messi kveld. Han, og Franck Ribery, ga argentineren liten sjans til å skape noe.

- Ribery hjalp meg veldig, og han var viktig for både meg og laget. Ribery er ei flott type, og hjalp meg mye. Jeg er ung, og han er rutinert. Dette er en god følelse. Hele laget gjorde en god jobb, og det ser man der ute på banen også, sier han til Viasat 4.

- Vil gi alt Barcelona-assistenttrener Jordi Roura møtte pressen etter kampen.

PERFEKSJON: Det mente Bayern-kaptein Philipp Lahm om lagets forsvarsspill. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
PERFEKSJON: Det mente Bayern-kaptein Philipp Lahm om lagets forsvarsspill. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

- Vi må bare gratulere Bayern. De var veldig sterke, sier han til BBC.

Han syntes Barcelona åpnet kampen greit, men det hele ble vanskeligere etter 2-0-scoringen.

- Vi spilte ikke så verst i første omgang, men så scoret de tidlig i andre omgang, og fra der ble det vanskelig. Bayern spilte en god kamp, mens vi manglet viljen, og det er noe vi må jobbe med. Vi vet at det blir vanskelig, men vi må fortsette å kjempe i returoppgjøret og prøve å vinne. Vi kommer til å gi alt, avslutter han.

INGEN GOD DAG: Lionel Messi var uvant anonym under Champions League-semifinalen i kveld. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT
INGEN GOD DAG: Lionel Messi var uvant anonym under Champions League-semifinalen i kveld. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer