Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan vinne gruppa

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Porto 2- 0. Sigurd Rushfeldt headet inn den du ser på bildet og Harald Brattbakk foredlet en følsom Skammelsrud til nummer to. Men så kom det bare snø og ikke flere mål på Lerkendal. - Jeg har aldri sett Rosenborg sløse bort så mange store sjanser, sier Nils Arne Eggen, som går for å vinne gruppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og for å gjøre det helt klart:

- Vi skulle scoret minst fem mål, sier RBK-treneren. - Og hadde vi gjort det så ville denne kampen vært den største vi har spilt. For Porto ble jo rundspilt. Hvis jeg husker riktig så hadde de ikke et eneste skudd på mål.

5- 1 over Olympiakos er fortsatt Nils Arne Eggens største stund med Rosenborg. Men - han likte kvelden i går også.

- Denne kampen beviser at vi er et lag på høyt europeisk nivå. Som jeg har sagt før - vi kan slå dem alle sammen.

- Hvor høyt i Europa?

- Det overlater jeg til andre å bedømme. Men la meg si det sånn:

- Nå går vi for å vinne gruppa. Og får vi litt hjelp, samtidig som vi er flinke mot Porto borte, så skal ikke de spanjolene (Real Madrid) føle seg for trygge når de kommer til Lerkendal om en måneds tid.

- Hva gir ny kvartfinale i mars?

- Seier i gruppa selvfølgelig. Men 12 poeng skal også være nok for å gå videre som andrelag. Akkurat nå er det fullt mulig.

- Og da utsetter du permisjonen til våren?

- Nei, nå må dere slutte å snakke om det. Etter 10. desember er det ungdommens tur til overta.

Rushfeldt er voksen

En som allerede har overtatt er han du ser flygende på bildet. Sigurd Rushfeldt har vokst fra den spissdvergen han var på Santiago Bernabeu for seks uker siden - til en kjempe i Mesterligaen.

- Sammen med Andre Bergdølmo er Sigurd den som har utviklet seg mest dette året. Det beviser at det vi driver med i Rosenborg er riktig, sier Eggen.

Og Rushfeldt sier:

- Etter Real-kampen bestemte jeg meg for å gjøre noe med det. Si gjerne at den kritikken jeg fikk virket positiv. For foran møtet med Olympiakos bestemte jeg meg for å begynne å ta sjanser. Det skulle ikke spille noen rolle om jeg misset.

- I denne kampen fikk du sjanser?

- Ja, og jeg skulle gjerne scoret et mål til. Men vi vant, så det spiller ingen stor rolle. Med flaks kunne jeg faktisk scoret tre.

Gammaldags tenkemåte

- Vi er blitt veldig dyktige til å føre kampene, skyter Nils Arne Eggen inn. - Det har litt med Rosenborg-filosofien å gjøre det også. For når vi leder 1- 0 så vil vi gjerne ha det andre, og når vi leder 2- 0 så jager vi det tredje. Og derfor spiller vi etter de prinsippene man gjorde i gamle dager - det er jo det fotballen består av.

- Dagens tankegang, at man helst skal ta vare på en liten ledelse, er bare tull.

Porto i Portugal er Rosenborgs neste Mesterliga-kamp om 13 dager. Der forventer Eggen et bikkjeslagsmål?

- De reiser nok hjem litt skamfulle etter den behandlingen de fikk her på Lerkendal. Derfor blir det tøft. Men det hadde det blitt om de hadde vunnet også. For da hadde de jo hatt en mulighet.

Rosenborg skal trene innendørs fram til Portugal-turen. Avbrutt av en liten Oslo-tur til onsdag.

- Vi skal spille mot Vålerenga. Cupmesterne, sier Nils Arne Eggen.
FOTNOTE: Nils Arne Eggens viktigste tanke i natt var hvordan han skulle klare å redde grasmatta på Lerkendal. Derfor er han sannsynligvis en av de første som er på plass i dag - fortsatt som sjøloppnevnt baneformann.

Harald Brattbakk
Hele Norges coronakart