Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan vinne mesterligaen

Med store ryggsmerter - «ich habe da eine Häxenschoss getragen» - tok Nils Arne Eggen filologisk rennafart og svarte følgende da tysk TV lurte på om Rosenborg kan vinne Champions League: Ja! kom det kontant. - Das kann wir machen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drillo sa et par ganger - mest den første i 1994, og vel å merke helt fri for spontane hekseskudd rett over bukselinningen - at Norge kunne vinne VM. Svært få var villige til å høre på de ørene. Men da en ryggkroket Nils Arne Eggen i går tok de store ordene i sin munn, ble han møtt med anerkjennende og tyske nikk.

Fordi Rosenborg blir sett på som en svær klubb i europeisk sammenheng.

- Og jeg snakker ikke tull, jeg mener det, sier RBK-treneren til Dagbladet. - Får vi muligheten til å bygge opp et lag som får satt seg, kan vi sjølsagt slå alle. Men jeg kan ikke si når - det må komme av seg sjøl.

- Poenget mitt er at det er mulig.

Fordi - og her kommer et argument han aldri blir lei av å kaste i trynet på det han kaller fotballkapitalismen:

- Da Rosenborg kvalifiserte seg for kvartfinalen der nede i Milano i 1995 (2-1 over Milan) satt en psykolog fra østlandet (Erik Soler) med drakta til Tottenham og skrev kontrakt med en av våre mest lovende spillere (Steffen Iversen). Det sier alt. Men likevel spilte vi 1-1 mot Juventus hjemme på Lerkendal - i en kamp vi burde vunnet. Og sjøl om vi tapte 3-0 i returkampen, var ikke forskjellen så stor.

- Hadde Steffen fått vært med der kunne det kanskje vært nok, det. Forskjellen er ikke større, sier Eggen.

Tre nye i avgang

Sist Rosenborg var på Olympiastadion skrev vi tirsdag 14. mars. Tyskerne vant 2-1 og John Carew reduserte for trønderne. Men siden den gang har både Carew, Bjørn Otto Bragstad og André Bergdølmo valgt å tjene penger i utenlandsk valuta.

Det er tre landslagspillere, det.

I avgang.

- Der ser du, sier Eggen. - Får vi beholde spillerne våre, kan Rosenborg gjøre hva som helst.

Fortsatt på barrikadene

Nils Arne Eggen på sin side forbeholder seg retten til å si hva som helst. Hvis det er påtrengende nødvendig for fotballrettferdighetens skyld. Og derfor svarer han klart og tydelig nei på spørsmålet om han har lært noe av det raserianfallet han tømte i retning dommerne den samme tirsdagskvelden i mars.

Og som kostet ham en kamps karantene fra de høye herrer i UEFA.

- Det å få sagt det man mener i slike sammenhenger er viktig, sier Eggen til Dagbladet. - Vi vil jo at fotball skal være mest mulig rettferdig og ikke knyttet til forhåndsrelaterte inntrykk dommeren har med seg inn til kampen. Men når det er sagt så var ikke jeg den som var sintest.

- Jeg var bare tolk for andre.

- Så du vil gjøre det en gang til om nødvendig?

- Når det gjelder dommeravgjørelser - æ veit itj. Men når det gjelder urettferdighet på andre områder er det viktig å stå på barrikadene. Og det skal vi fortsette med. Sammen med andre, sier Nils Arne Eggen.

KAMPKLAR: Rosenborg-trener Nils Arne Eggen er tilbake på Olympiastadion for å slå Bayern München.