Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan vinne OL

- Vi kan vinne OL. Men vi kan også bli nummer fem. Så jevnt er det, sier kvinnelandslagets trener Per-Mathias Høgmo etter seieren over USA i dag.

- Jeg var spent på disse kampene mot USA. Vi har mange ferskinger på laget. Men vi har en gyllen generasjon på gang. Og de ser ut til å være klare for store oppgaver allerede nå, sier Høgmo.

Norge og USA møtes igjen i sin første kamp i Australia. I dag var generalprøven, den siste av en serie på seks vennskapskamper i oppkjøringnen til OL.

- Jeg syns vi var bedre i dag. Vi møtte også et enda bedre USA-lag på papiret, sa Høgmo. Sist stilte nemlig gjestene med et stjernegalleri på benken.

- Men det er ikke sikkert de største navnene er de beste. USA har en rekke unge, sultne spillere som kan være vel så gode, mente landslagssjefen.

Norges første mål kom etter et drøyt kvarter av andre omgang. En kjapp klarering ut fra forsvar fant Monica Knudsen på midtbanen, og gikk videre til målscorer Dagny Mellgren som hadde startet perfekt. Ni minutter før slutt trillet Christine Pearce ballen i eget mål og det hele var avgjort. Da hjelp det ikke at Cindy Parlow reduserte på overtid.

(NTB/Dagbladet.no)

MÅLSCORER: Dagny Mellgren i kamp med amerikanske Danielle Slaton.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media