Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vi kan vinne tredobbelt i dag

Bjørn Einar Romøren hoppet 137 meter - og best. Lars Bystøl og Sigurd Pettersen fulgte på de neste plassene. Men det deles ikke ut medaljer på trening.

OBERSTDORF (Dagbladet): I dag er uansett Bjørn Einar Romøren VM-favoritt. Med eller uten superundertøy med hette.

-  Jeg hoppet uten trikoten i går, men vurderer å bruke den igjen i rennet i dag. Da kan det gå et par meter til, sier Romøren til Dagbladet etter gårsdagens kjempehopp på 137 meter i kvalifiseringen.

Trippel norsk har gjort forventningene skyhøye til ettermiddagens renn i den store VM-bakken.

-  Hopper for gull

-  Er vi kalde nok, kan prestasjonen gjentas i dag. I går hoppet vi på samme nivå som vi gjorde på Lillehammer før VM. Nå gjelder det å beholde roen og ikke ville for mye i rennet, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til Dagbladet.

Etter Romøren i går fulgte Lars Bystøl (3,2 poeng bak) og Sigurd Pettersen (seks poeng bak). Beste ikke-nordmann var sloveneren Rok Benkovic, som vant rennet i 100-metersbakken. Avstanden til Romøren var 7,2 poeng. Bystøl hoppet for øvrig fra avsatsen to hakk under de andre. Det sier alt om potensialet.

-  137-metershoppet i går er det beste jeg har gjort i VM. Jeg er i stigende form, og tåler å høre at jeg er VM-favoritt. I dag hopper jeg for gull, ikke for granbar. Ørnen fra Hosle flyr igjen, sier Romøren, som også var beste nordmann i 100-metersbakken med fjerdeplass.

-  Slapper av

  FAVORITT: En fornøyd Bjørn Einar Romøren tror det kan bli en skikkelig kosekveld i dag - med nordmenn som pryder seierspallen i Oberstdorf. Foto: Ole C. H. Thomassen

FAVORITT: En fornøyd Bjørn Einar Romøren tror det kan bli en skikkelig kosekveld i dag - med nordmenn som pryder seierspallen i Oberstdorf. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

-  Da sa jeg at det bare vil gå framover resten av vinteren. Kvalifiseringen viste at jeg har rett. Selv om hoppet i går var nesten perfekt, har jeg fortsatt litt å gå på. Hele tida er det småjusteringer. En av grunnene til framgangen er at jeg slapper mer og mer av i tilløpet, sier Romøren.

Lars Bystøl (26) begynte med nye ski etter normalbakkerennet, og hopper bedre for hver dag som går.

-  De nye skia gjør at jeg får mer fart på slutten av svevet. Kvalifiseringen i går var sinnssykt gøyal. Nå gleder jeg som en unge til rennet, sier Lars Bystøl.

Veid åtte ganger

Sigurd Pettersen (24) veide seg åtte ganger i går, og hadde hele tida 300 gram å gå på.

-  Det gjorde at jeg kunne konsentrere meg litt mer om skihoppingen, ikke bare tenke på å få i meg nok mat. Også jeg har litt å gå på. I kvalifiseringen var jeg litt sein, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.