- Vi kan vinne VM

ASKER (Dagbladet): Steven Lustü (31) er suveren serieleder med Lyn og spilte hele kampen da VM-klare Danmark slo Kamerun 2- 1 17. mai. Det er ikke rart at selvtilliten foran årets VM-sluttspill er stor.

- Kommer vi oss gjennom innledningsgruppa kan alt skje videre. Vi er ikke toppfavoritter til tittelen, men vi kan likevel gå helt til topps, sier midtstopperen til Dagbladet.

- Vi er et godt og homogent lag med flere stjernespillere. Ebbe Sand er eksepsjonell foran mål. Jon Dahl Tomasson kommer rett fra europacuptrimuf med Feyenoord. Midtstopper Rene Henriksen er også utrolig god, sier Lustü og fortsetter:

- Stig Tøfting og Thomas Gravesen på midtbanen kalles de kontrollerende spillerne, og det skjønner jeg godt. De har veldig god teknikk og et flott overblikk, sier Lustü.

Vil gripe sjansen

Han spilte hele kampen da Danmark slo Kamerun 2- 1 i Parken i København 17. mai. Lustü fikk sjansen i midtforsvaret ved siden av Rene Henriksen, grunnet skade på Martin Laursen.

- Det gikk faktisk ganske bra og det var en god testkamp å ta med seg i bagasjen til VM. Kamerun var et godt fotball-lag, sier Lustü.

- Rene er utrolig god og flink til å lese spillet, og jeg synes samarbeidet mitt med ham gikk veldig bra, sier han.

Lyn-spilleren er likevel redd for at han havner på benken i VM.

- Jeg er nok med som gardering for Martin Laursen og Rene Henriksen på stopperplass, men jeg håper å få spille mest mulig. Og jeg er innstilt på å gripe sjansen når jeg får den, sier Lustü.

- Frankrike tøffest

Han mener årets utgave av det danske laget er bedre enn 86-årgangen med Laudrup-brødrene og Preben Elkjær.

- Det er vanskelig å sammenlikne, men vi hadde nok slått «Danish dynamite»-utgaven. Danmark var veldig gode på den tida, men fotballen er i stadig utvikling. De som kommer 10 år etter oss vil nok også slå oss, sier Lustü.

- Frankrike blir vår tøffeste motstander og har et lag med bare stjernespillere. I tillegg har de vunnet både EM og VM, sier Lustü.

Fansens favoritt

Tross sin korte tid i Norge har han allerede rukket å bli en av profilene Tippeligaen. Han er også blitt fansens favoritt.

- Steven er blitt vår favoritt på rekordtid og det skal bli veldig gøy å følge «psycho» i sluttspillet. Endelig er VM blitt interessant, sier Bastionen-leder Magnus Wattne.

FAMILIEMANNEN: Steven Lustü bygger sandslott sammen med datteren Kristine (3 år) i hagen i Asker.
TØFF MIDTSTOPPER: På fotballbanen er Steven Lustü den strake motsetning av hva han er på hjemmebane.