- Vi kan vinne

Arsene Wenger tror Arsenal kan stikke av med Champions League-gullet. Hva tror du om årets turnering?

I morgen er det dekket til Champions League-fest igjen. Én av morgendagens åtte kamper spilles på Lerkendal. Onsdag skal de seksten øvrige lagene i aksjon.

Arsenal er en av klubbene som har satt seg som mål å spille finale 28. mai 2003.

- Tror du jeg går inn i en turnering uten å tro at jeg kan vinne? Aldri i livet.

- Vi vet det blir vanskelig, men vi har trua og ferdighetene. Resten handler om å prestere, sier manager Arsene Wenger.

Arsenal har fått en kanonstart på årets Premier League, og etter tap i cupvinnercupfinale og UEFA-cupfinale er Wenger sulten på Europa-suksess. Og ingenting hadde smakt bedre enn en Champions League-tittel.

- Det er stort ønske i dette laget om å gjøre det bra i Europa, og det er det i meg også. Vi skal gjøre alt for å vinne, men det er snakk om de beste lagene i Europa. Men jeg er positiv, og tror vi kan klare det, sier Wenger.

En ligaåpning med seks kamper uten tap har ikke akkurat svekket franskmannen i trua.

- Du føler deg sterkere når du gjør det bra i ligaen. Vi har samlet erfaring og etablert oss som et av de åtte toppseedede lagene. Nå ønsker vi oss til topps på den lista.

- Vi har to eller tre år foran oss der vi har sjansen til å vinne. Vi er et ungt lag, og kan bare bli bedre. Klarer vi det i år, kan vi gjenta det, sier en offensiv Wenger.

 • For første gang i historien har England fire lag med i Champions League. I tillegg til Arsenal er Manchester United, Liverpool og Newcastle engelske håp.

  GRUPPE A


  Arsenal, Borussia Dortmund, PSV Eindhoven, Auxerre.

  Arsenal har åpnet forrykende i Premier League. Også Borussia Dortmund er ubeseiret så langt i den hjemlige ligaen, men på fem kamper har laget fire ganger uavgjort. Tyskerne spilte UEFA-cupfinale i fjor. PSV skuffet i fjorårets Champions League. Auxerre er en outsider, som har startet den franske serien bra.

  Første runde, 17/9: Arsenal - Borussia Dortmund, Auxerre - PSV.

  GRUPPE B


  Valencia, Liverpool, Spartak Moskva, Basel.

  Valencia og Liverpool er klare favoritter til å gå videre. Disse lagene møtes også i åpningsrunden. Valencia var i finalen i 2000 og 2001. Sveitsiske Basel tok plassen i Champions League på bekostning av skotske Celtic.

  Første runde, 17/9: Basel - Spartak, Valencia - Liverpool.

  GRUPPE C


  Real Madrid, Roma, AEK Aten, Genk.

  Real Madrid er favoritt til å vinne hele turneringen igjen. Med Ronaldo på plass mener mange at Madrid-laget kan skilte med tittelen «tidenes klubblag». Real og Roma møttes i gruppespillet også sist. Det vil være en sensasjon om AEK eller belgiske Genk klarer å snyte fotballgigantene for avansement.

  Første runde, 17/9: Genk - AEK, Roma - Real Madrid.

  GRUPPE D


  Inter, Lyon, Ajax, Rosenborg.

  Inter er storfavoritt til å gå videre fra Rosenborgs gruppe. Lyon, Ajax og Rosenborg må trolig kjempe om andreplassen. Et moment som taler mot Inter; italienske serie A ble sparket i gang først i helga.

  Første runde, 17/9: Ajax - Lyon, Rosenborg - Inter.

  GRUPPE E


  Juventus, Feyenoord, Dynamo Kiev, Newcastle.

  En relativt åpen gruppe på papiret, med Juventus som favoritt. Feyenoord vant UEFA-cupen i vår. Nederlenderne åpner hjemme mot den italienske storheten. Newcastle ligger på nest siste plass i Premier League for øyeblikket.

  Første runde, 18/9: Dynamo Kiev - Newcastle, Feyenoord - Juventus.

  GRUPPE F


  Manchester United, Bayer Leverkusen, Olympiakos, Maccabi Haifa.

  Bayer Leverkusen slo ut Manchester United i semifinalen i vår. Nå møtes de i gruppespillet. Olympiakos er også en kjenning fra i fjor for Ole Gunnar Solskjær og co. Lagene møttes også da i gruppa. Maccabi Haifa er det første laget fra Israel som spiller Champions League. Hjemmekampene vil bli spilt på Kypros.

  Første runde, 18/9: Manchester U - Maccabi, Olympiakos - Bayer Leverkusen.

  GRUPPE G


  Bayern München, Deportivo La Coruna, AC Milan, Lens.

  Denne gruppa fikk raskt tilnavnet «Dødens gruppe» etter trekningen. Bayern München og Deportivo La Coruna spilte kvartfinale sist sesong, mens AC Milan har styrket laget med brasilianske Rivaldo.

  Første runde, 18/9: Bayern München - Deportivo, AC Milan - Lens.

  GRUPPE H


  Barcelona, Galatasaray, Lokomotiv Moskva, FC Brugge.

  Det er ventet at Barcelona og Galatasaray gjør opp om gruppeseieren her. Men Lokomotiv Moskva har imponert på i den russiske toppserien. Trond Sollied har ført FC Brugge inn i Europas gjeveste fotballselskap, og har styrket laget med blant andre Bengt Sæternes.

  Første runde, 18/9: Barcelona - FC Brugge, Lokomotiv Moskva - Galatasaray.

SULTNE PÅ EUROPA-SUKSESS:</B> Arsenal har hatt mye å glede seg over på hjemmebane. Nå skal de ut å jakte poeng i Champions League. Foto: SCANPIX/REUTERS