Vi kårer verdens beste fotballspillere: Dette året fastslo han sin status som en legende

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer en er Real Madrids europamester Cristiano Ronaldo

VERDENS BESTE: Real Madrids Cristiano Ronaldo. Foto: AP Photo/Francisco Seco
VERDENS BESTE: Real Madrids Cristiano Ronaldo. Foto: AP Photo/Francisco Seco Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo) Det sier mye om Cristiano Ronaldos skuddsikre selvsikkerhet at han beskriver dette som «det beste i mitt liv». For å være ærlig så har han fortjent de skryterettighetene. Ved utgangen av 2016 har han Champions League-tittelen, EM-tittelen og en ny femårskontrakt med Real Madrid.

Portugiseren bryter rekorder i en stormende fart. Dette året nådde han 500 mål for klubben. Og han tok igjen Gerd Müller og Robbie Keanes 68 mål internasjonalt, da han scoret to mål i Portugals kamp mot Latvia i november.

Man kan likevel ikke benekte at Ronaldo både blir eldre og endrer seg. Det har vært synlig en stund nå, kanskje begynner kroppen hans endelig å kjenne på all det beinharde presset han har utsatt den for det siste tiåret. Hele Portugal holdt pusten da han ble skadet under finalen av EM i år. De hadde også vært bekymret for formen til kapteinen den våren da han gikk glipp av den første semifinalen i Champions League mot Manchester City. I bakhodet hadde de minnene fra VM i 2014.

Internasjonal heder

Ronaldo sikret seieren for Real i Milan på den avgjørende straffen og feiret med å rive av seg drakta, akkurat som han hadde gjort da Real slo Atletico i finalen mot Atletico tilbake i Lisboa. Midt i feiringen var det likevel grunn til bekymring. Han var en skygge av seg selv i kampen. Det var flere som lurte på hvordan han ville være da EM startet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer