Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vi kårer verdens beste fotballspillere: En angrepstrussel med fenomenal fysikk

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer seks er kraftspissen fra Wales, Gareth Bale.

NUMMER SEKS: Real Madrids Gareth Bale. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
NUMMER SEKS: Real Madrids Gareth Bale. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et tidspunkt så det ut som Gareth Bales Real Madrid-eventyr nærmet seg slutten. Det gikk rykter om at lagkameratene var misfornøyd med ham og at han slet med å integrere seg i den spanske kulturen. I tillegg presterte han ikke som forventet på banen. Nå er de ryktene bare vage minner ettersom Bale ser ut til å nærme seg det utenkelige: Nemlig å ta over tronen etter Cristiano Ronaldo.

Portugiseren hamrer fortsatt inn mange mål, men de fantastiske løpene som han pleide å gjøre ned langs kanten, hvor han driblet seg forbi flere menn, de er det sjeldent man ser nå om dagen. Heldigvis for Madrid så har de Bale.

Waliseren har blitt mye mer populær det siste året og det hele startet med Rafael Benitez’ mislykkede opphold i klubben. Under Carlo Ancelotti så det ut som at Bale kom til å sendt ut av klubben, men det skjedde ikke. Benitez tok Bale under sin vinge og hjalp ham komme på rett vei til å bli klubbens nye gullgutt. Det var under den spanske treneren at man begynte å kjenne igjen Bale fra den tiden han var i Nord-London. En som stormet nedover flanken og også kunne være en dynamisk pådriver i midten.

Jevn prestasjon

Waliseren har begynt å få en større betydning i laget og på banen, og han vet nøyaktig hva som kreves av ham for å være størst mulig trussel for motstanderne. Selv om Benitez forlot klubben har det ikke vært noen nedgang i Bales prestasjoner. Med Ronaldos skade plager har 26-åringen etablert seg som en leder under Zinedine Zidane. Noe som virkelig kom til syne under Champions League-finalen, hvor han ga en målgivende pasning og scoret i straffespark-konkurransen.

Den tidligere Southampton-backen har blitt en pålitelig angrepstrussel, han skaper sjanser og tar flere av dem selv. Fysikken hans er fenomenal: Han tilføyer laget både fart og styrke i en liga som ikke er vant til å se en så knusende kombinasjon av de to kvalitetene.

FOR LANDSLAGET: Bale var en nøkkelspiller for Wales i EM. Her er han under en kvalifiseringskamp til VM i november. Foto: Robin Parker/Sportimage via PA Images
FOR LANDSLAGET: Bale var en nøkkelspiller for Wales i EM. Her er han under en kvalifiseringskamp til VM i november. Foto: Robin Parker/Sportimage via PA Images Vis mer

Når Bale vil kontrollere eller avgjøre en kamp så gjør han det. Det så vi også for landslaget i sommer, da Wales stod for en av de mest minneverdige prestasjonene i EM-historien.

Nasjonalt ikon

Real-spilleren ledet Chris Colemans mannskap og var en av de få superstjernene som faktisk leverte i Frankrike. Som følge av det ble Wales sterkere gjennom mesterskapet og vokste på Bales prestasjoner: Han var uselvisk, viste karakterstyrke og scoret flere viktige mål, noe som gjorde han til en av de som scoret mest i mesterskapet.

Belønningene har ikke latt vente på seg for det harde arbeidet 26-åringen har lagt ned. Nylig signerte han en ny avtale med klubben og fastslo sin status som en nøkkelspiller for de hvitkledde. At dette tidligere var en sjenert unggutt som slet med å tilpasse seg den spanske livsstilen virker ikke virkelig. Bale har klubben i sin hule hånd, og det er bare et spørsmål om tid før han danker Ronaldo av tronen på Santiago Bernabeu.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!