Vi kårer verdens beste fotballspillere: Han er en av de beste spissene i sin generasjon

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer ni er Argentinas og Manchester Citys hardtarbeidende spiss, Sergio Agüero.

NUMMER NI: Sergio Kun Agüero. Foto: Howard Walker / Anadolu Agency
NUMMER NI: Sergio Kun Agüero. Foto: Howard Walker / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo) En gang i blant kan man se spillere score mål som fullstendig beskriver deres ferdigheter. I Manchester Citys 3-1 seier over Swansea i september gjorde Sergio Agüero nettopp det: Hans berøring og avslutning på hans første scoring viste hvorfor han er en av de beste spissene i sin generasjon.

Agüero er ikke en som viser seg frem med spenstige finter og hælspark. Hvert eneste mål han scorer (nå 152 på 225 Manchester City-kamper) handler om verdien av å utnytte sine ferdigheter maksimalt og mestre det grunnleggende. Åpningsmålet på Liberty Stadium var etter den standarden et mesterverk.

Det var tre elementer: Ideen, berøringen og avslutningen. Isolerer man hvert element så var de alle relativt enkle, men sammen viser de hvor raskt hjernen til argentineren fungerer og hvor pålitelig utførelsen hans er. Berøring, berøring … mål: Det er et typisk Agüero-trekk.

Fryktinngytende

Hvor fantastisk en spiss er kan bli målt i frykt – både hos motstanderne og rivaliserende supportere. I fem av Agüeros seks Premier League-sesonger har han i gjennomsnitt scoret et mål per kamp, bare 2012/13-sesongen er unntaket. På bakgrunn av det er han den mest respekterte angrepsspilleren på balløya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer