Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vi kårer verdens beste fotballspillere: Han er en av de beste spissene i sin generasjon

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer ni er Argentinas og Manchester Citys hardtarbeidende spiss, Sergio Agüero.

NUMMER NI: Sergio Kun Agüero. Foto: Howard Walker / Anadolu Agency
NUMMER NI: Sergio Kun Agüero. Foto: Howard Walker / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo) En gang i blant kan man se spillere score mål som fullstendig beskriver deres ferdigheter. I Manchester Citys 3-1 seier over Swansea i september gjorde Sergio Agüero nettopp det: Hans berøring og avslutning på hans første scoring viste hvorfor han er en av de beste spissene i sin generasjon.

Agüero er ikke en som viser seg frem med spenstige finter og hælspark. Hvert eneste mål han scorer (nå 152 på 225 Manchester City-kamper) handler om verdien av å utnytte sine ferdigheter maksimalt og mestre det grunnleggende. Åpningsmålet på Liberty Stadium var etter den standarden et mesterverk.

Det var tre elementer: Ideen, berøringen og avslutningen. Isolerer man hvert element så var de alle relativt enkle, men sammen viser de hvor raskt hjernen til argentineren fungerer og hvor pålitelig utførelsen hans er. Berøring, berøring … mål: Det er et typisk Agüero-trekk.

Fryktinngytende

Hvor fantastisk en spiss er kan bli målt i frykt – både hos motstanderne og rivaliserende supportere. I fem av Agüeros seks Premier League-sesonger har han i gjennomsnitt scoret et mål per kamp, bare 2012/13-sesongen er unntaket. På bakgrunn av det er han den mest respekterte angrepsspilleren på balløya.

Motstandernes supportere holder pusten hver gang han har ballen rundt deres boks og forsvarspillere. De har sett hva han kan gjøre og vet hva man kan forvente, så alle håper at han har en dårlig dag. Spisser blir målt ut i fra målstatistikken, men man kan også se hvor verdifull Agüero er for City ved at han alltid har en motstander rundt seg på banen. En motstander som har fått den tøffe jobben med å passe på ham.

LANDSLAGET: Sergio Aguero i kamp med Renato Tapia fra Peru. Foto: EPA/GERMAN FALCON
LANDSLAGET: Sergio Aguero i kamp med Renato Tapia fra Peru. Foto: EPA/GERMAN FALCON Vis mer

2016 har vært et år fullt av utvikling. Agüero jobber hardere enn noensinne og det er direkte bevis på at han har jobbet med seg selv. Under Manuel Pellegrini scoret han jevnt, men nå er han også utviklet seg til å bli sterkere i luften. Pep Guardiola satt høyere krav til 28-åringen og utelot ham fra en Champions League-kamp. Agüero svarte med en viktig rolle i kampen mot Barcelona i november. Han scoret en viktig utligning og hadde større innflytelse på lagets press på motstanderne.

Forbedrer seg fortsatt

Det er ikke mange elitespillere som kan forbedre seg på samme måte som Agüero har gjort. Han har enkelte avslutninger og posisjoner han foretrekk og han har trekk man kjenner til. Likevel er det bemerkelsesverdig hvordan målene hans varierer over en full sesong.

Hans dype tyngdepunkt, bevegelse uten ballen og hvordan han løfter ballen gjør han farlig på øverste del av banen. I en verden som er okkupert av Lionel Messi, kommer Agüero i skyggen. Han har ikke like stor fanskare og får ikke like mye oppmerksomhet. Likevel er han den største trusselen i engelsk fotball og statistikken viser at han bare kommer til å bli mer farlig – når han er ferdig med suspensjonen etter taklingen på David Luiz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!