Vi kårer verdens beste fotballspillere: Hans konsentrasjonsevne er umenneskelig

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer ti er den tyske sisteskansen Manuel Neuer.

VERDENS BESTE KEEPER: Manuel Neuer i aksjon for Tyskland under EM i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / Valery HACHE
VERDENS BESTE KEEPER: Manuel Neuer i aksjon for Tyskland under EM i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / Valery HACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo) Manuel Neuer har revolusjonert keeperens posisjon. Vi ser sjeldent sisteskansen spurte ut av mål for å heade ballen vekk eller stjele ballen fra en angrepspiller lenger, men det betyr ikke at han ikke er der når laget trenger ham.

Da Bayern slet mot Ingolstadt denne sesongen vartet Neuer opp med en utrolig redning på skudd fra Matthew Leckie. Det var ikke hans eneste store redning i kampen, og hans prestasjoner reddet Bayern fra noe som kunne blitt en pinlig affære.

Tyskeren hadde en fantastisk start på EM i Frankrike i sommer. Som de regjerende verdensmesternes nye kaptein hadde han en veldig god kamp mot Ukraina, som inkluderte to fantastiske redninger og nydelig spill med ballen i beina. Han ledet og laget fulgte hans eksempel.

I den neglebitende kvartfinalen mot Italia hevet han nivået. I løpet av kampen briljerte han og i straffekonkurransen reddet han to straffer. Azzurris mål i den kampen var det første målet Neuer hadde sluppet inn på 665 minutter landslagsspill.

Rolige tider

På Bayerns vei mot Bundesliga-tittelen i fjor, var den 193 centimeter lange keeperen pålitelig og uanselig, noe han som oftest er. Det er tydelig at lagets forsvarspillere er mer komfortable når han står i mål, men foruten imponerende prestasjoner i 2-0 seieren over Wolfsburg og 0-0 kampen mot Dortmund er det lite å si om hans ligaform. Det samme kan sies om hans prestasjoner i den tyske cupen, selv om en viktig redning i straffekonkurransen mot Dortmund minnet oss på hvilken briljant keeper han er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer