Vi kårer verdens beste fotballspillere: Har blitt en iskald målscorer

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer fire er den lille angrepsspilleren Antoine Griezmann.

NUMMER FIRE: Antoine Griezmann viste seg virkelig frem under EM på hjemmebane. Foto: Christian Liewig/ABACAPRESS.COM
NUMMER FIRE: Antoine Griezmann viste seg virkelig frem under EM på hjemmebane. Foto: Christian Liewig/ABACAPRESS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo) Engelsk fotball er full av historier om tekniske spillere, som mangler det fysiske og dermed mister kjærligheten for sporten. Frankrike har også den samme tendensen og for et drøyt tiår siden kunne de ha mistet en av sine største stjerner.

I 2005 var Alain Griezmanns postkasse full av avvisningsbrev fra Auxerre, Saint-Etienne og Sochaux. Selv Lyon, som sønnen Antoine heiet på, ville ikke høre om den unge spilleren. Den avvisningen som var vondest å svelge var Metz. Griezmann hadde blitt invitert på prøvespill, men klubben trakk seg før de så ham spille. Begrunnelsen var at han var for liten.

En dag i Paris reddet Eric Olhats det hele. Speideren til Real Sociedad hadde nettopp returnert fra en tur til argentina. PSG arrangerte en turnering for unge spillere, og Olhats dro bare innom for å se venner og bekjente på Camp des Loges. Speideren ble forhekset av den lille spilleren som brukte en Jamaica t-skjorte i stedet for en Montepellier-drakt. Han ga unggutten sitt businesskort og ba om at faren skille ringe ham. Resten er historie.

Stor fremgang

Griezmann har blitt en verdensberømt stjerne, først i San Sebastian og nå i Madrid som en del av Diego Simeones Atletico. 2016 har virkelig vært et stort år for Griezmann. Ja – han tapte Champions League og EM-finalen (begge mot et lag som inneholdt Cristiano Ronaldo), men han var antageligvis den beste spilleren i begge konkurransene. Supporterne stemte ham frem som den beste i løpet av turneringen i hjemlandet og han scoret flere mål i EM enn noen annen spiller har gjort siden Michel Platinis rekord fra 1984.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer