Vi kårer verdens beste fotballspillere: Har blitt en iskald målscorer

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer fire er den lille angrepsspilleren Antoine Griezmann.

NUMMER FIRE: Antoine Griezmann viste seg virkelig frem under EM på hjemmebane. Foto: Christian Liewig/ABACAPRESS.COM
NUMMER FIRE: Antoine Griezmann viste seg virkelig frem under EM på hjemmebane. Foto: Christian Liewig/ABACAPRESS.COMVis mer

(FourFourTwo) Engelsk fotball er full av historier om tekniske spillere, som mangler det fysiske og dermed mister kjærligheten for sporten. Frankrike har også den samme tendensen og for et drøyt tiår siden kunne de ha mistet en av sine største stjerner.

I 2005 var Alain Griezmanns postkasse full av avvisningsbrev fra Auxerre, Saint-Etienne og Sochaux. Selv Lyon, som sønnen Antoine heiet på, ville ikke høre om den unge spilleren. Den avvisningen som var vondest å svelge var Metz. Griezmann hadde blitt invitert på prøvespill, men klubben trakk seg før de så ham spille. Begrunnelsen var at han var for liten.

En dag i Paris reddet Eric Olhats det hele. Speideren til Real Sociedad hadde nettopp returnert fra en tur til argentina. PSG arrangerte en turnering for unge spillere, og Olhats dro bare innom for å se venner og bekjente på Camp des Loges. Speideren ble forhekset av den lille spilleren som brukte en Jamaica t-skjorte i stedet for en Montepellier-drakt. Han ga unggutten sitt businesskort og ba om at faren skille ringe ham. Resten er historie.

Stor fremgang

Griezmann har blitt en verdensberømt stjerne, først i San Sebastian og nå i Madrid som en del av Diego Simeones Atletico. 2016 har virkelig vært et stort år for Griezmann. Ja – han tapte Champions League og EM-finalen (begge mot et lag som inneholdt Cristiano Ronaldo), men han var antageligvis den beste spilleren i begge konkurransene. Supporterne stemte ham frem som den beste i løpet av turneringen i hjemlandet og han scoret flere mål i EM enn noen annen spiller har gjort siden Michel Platinis rekord fra 1984.

Denne sommeren var viktig for 23-åringen. Griezmann har bodd i Spania sidenn Olhats tok ham med til Real Sociedad. Han feirer målene (selv om de er for det franske landslaget) på spansk. Han har drukket en Sør-Amerikansk urte te siden hans tidligere Real Sociedad B-trener Martin Lasarte introduserte ham for dens oppkvikkende effekt. Franskmennene lurte på om han egentlig brydde seg. Da han scoret seks mål, ble kåret til mesterskapets spiller og var oppløst i tårer etter tapet i finalen fikk fjernet all tvil.

ATLETICO: Griezmann kommer ikke til å forlate Madrid-klubben så lenge Diego Simeone er sjef. Foto: AP Photo/Paul White
ATLETICO: Griezmann kommer ikke til å forlate Madrid-klubben så lenge Diego Simeone er sjef. Foto: AP Photo/Paul White Vis mer

I 2015/16-sesongen scoret han 32 mål på 54 kamper i alle konkurranser for Atletico, noe som er fenomenalt. Da han først ankom Vincente Calderon på sommeren i 2014 for 30 millioner euro hva Griezmann nervøs for at skulle erstatte Diego Costa. Nå er han en nøkkelspiller og den sjenerte siden har forsvunnet. «Hotline Bling»-feiringen er et tegn på nettopp det.

Nå spiller han fast som midtspiss og har blitt en iskald målscorer.

- Han vet alltid hvordan han skal såre motstanderne. Han setter alt til side, sa Atletico-manager Simeone om franskmannen.

Premier League i vente?

Om man skal tro det som høres på ryktebørsen så er både Chelsea og Manchester City interessert i Griezmann. For et par måneder siden forlot han agenten sin, så foreløpig representerer spilleren seg selv, men det er sannsynlig at han blir i Atletico så lenge Simeone er trener. Per nå er det ventet at manageren blir sittende ut 2017/18-sesongen.

Derfor er det ingen grunn til å spekulere på franskmannens fremtid. Det er bare å nyte den artistiske og briljante spillestilen til angrepsspilleren. Selv om han ser liten og skjør ut så har han en enorm selvtillit og fantastisk teknikk. Griezmann visste at han måtte hardt for å veie opp for det han manglet av fysikk, noe han utvilsomt har klart.

På armen har han en tatovering med et sitat fra boka «Den lille prinsen» av Antoine De Saint-Exupery. «Fais de ta vie un rêve, et fais de ton rêve une réalité» som betyr «gjør livet ditt til en drøm, og gjør drømmen din til en realitet». Noe som er veldig passende for hans liv.