Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vi kårer verdens beste fotballspillere: Kroningsåret til den moderne Messi

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer to er den lille magikeren fra Argentina Lionel Messi. 

NUMMER TO: Barcelonas Lionel Messi. Foto: Xinhua/Sipa USA
NUMMER TO: Barcelonas Lionel Messi. Foto: Xinhua/Sipa USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo) Til tross to muskelskader, tapet på straffer i Copa America Centenario-finalen og kunngjørelsen om at han ga seg på landslaget (noe han senere har tatt tilbake), har Lionel Messi all grunn til å være fornøyd: 2016 var kroningsåret til den moderne Messi, den spilleren vi har beundret i mange år.

Det har lenge vært diskusjoner om en aldrende Messi kom til å bli en statisk midtspiss, eller en klassisk nummer ti og det har vært mange delte meninger. Så 12 år etter at han debuterte for Barcelona har han vist frem en ny og forbedret versjon av seg selv.

Den første versjonen var vingen på høyrekant som driblet seg gjennom alt. Den andre versjonen var den knusende straffescoreren. Nå har Messi blitt en strateg som er i stand til å bestemme når han skal score, når han skal assistere lagkameratene, når han skal presse og når han skal la lagkameratene presse. Siden MSN (Messi, Suarez, Neymar) ble et fenomen i Barcelona har Messi vært mer involvert i oppbygningsfasen av målene.

En fullstendig angrepsspiller

Frisparkteknikken hans har blitt forbedret (ta for eksempel den vakre scoringen mot USA), og det har vært Messis mest produktive år i dødballsituasjoner.

Et annet sted han har utmerket seg er på stikkpasninger, en egenskap han har fått jobbet mye med takket være bevegelsene til Suarez og Neymar. Det har likevel vært en helt annen historie på landslaget. Messi måtte bære laget ettersom angrepspartnerne hans ikke klarte å prestere.

- Du vinner ikke i sjakk med en dronning, men uten tårn, eller løpere, eller bønder, eller hester. Argentina skjønner ikke det enda, skrev El Grafico tidligere i år. Avisa La Nacion hadde overskriften «Messis utfordring: Hvordan forsvare landet med en plastgaffel og en plastkniv»

Landslagssmerte

JUNI 2016: Messi fortviler etter å ha tapt på straffer mot Chile. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Mike STOBE
JUNI 2016: Messi fortviler etter å ha tapt på straffer mot Chile. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Mike STOBE Vis mer

Skuffelsen over at Argentina tapte i nok en finale gjorde at Messi endret utseende, han farget håret blondt og lot skjegget gro. Senere har han fortalt at disse endringene var en måte for ham å starte på nytt. En måte å nullstille hodet før 2016/17-sesongen. Det fungerte - han fikk Argentina tilbake i kampen om en plass VM i 2018.

Den moderne Messi har også blitt en leder. Det demonstrerte han da han ledet landslagskameratene mens de boikottet den argentinske pressen.

29-åringen kommer sannsynligvis til å avslutte 2016 som toppscorer i Europa og som den med flest målgivende pasninger, noe som viser hvor innflytelsesrik han har vært. Vi ser en ny side av Messi, men det betyr ikke at han ikke er like briljant som tidligere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!