Vi kårer verdens beste fotballspillere: Kroningsåret til den moderne Messi

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer to er den lille magikeren fra Argentina Lionel Messi. 

NUMMER TO: Barcelonas Lionel Messi. Foto: Xinhua/Sipa USA
NUMMER TO: Barcelonas Lionel Messi. Foto: Xinhua/Sipa USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo) Til tross to muskelskader, tapet på straffer i Copa America Centenario-finalen og kunngjørelsen om at han ga seg på landslaget (noe han senere har tatt tilbake), har Lionel Messi all grunn til å være fornøyd: 2016 var kroningsåret til den moderne Messi, den spilleren vi har beundret i mange år.

Det har lenge vært diskusjoner om en aldrende Messi kom til å bli en statisk midtspiss, eller en klassisk nummer ti og det har vært mange delte meninger. Så 12 år etter at han debuterte for Barcelona har han vist frem en ny og forbedret versjon av seg selv.

Den første versjonen var vingen på høyrekant som driblet seg gjennom alt. Den andre versjonen var den knusende straffescoreren. Nå har Messi blitt en strateg som er i stand til å bestemme når han skal score, når han skal assistere lagkameratene, når han skal presse og når han skal la lagkameratene presse. Siden MSN (Messi, Suarez, Neymar) ble et fenomen i Barcelona har Messi vært mer involvert i oppbygningsfasen av målene.

En fullstendig angrepsspiller

Frisparkteknikken hans har blitt forbedret (ta for eksempel den vakre scoringen mot USA), og det har vært Messis mest produktive år i dødballsituasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer