Vi kårer verdens beste fotball­spillere: Messis arving er sjelden grådig eller egoistisk

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer fem er det tekniske vidunderet fra Brasil Neymar.

NUMMER FEM: Barcelonas Neymar. Foto: Albert Llop / Anadolu Agency
NUMMER FEM: Barcelonas Neymar. Foto: Albert Llop / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo) Da Neymar signerte for Barcelona hadde han to store oppgaver foran seg: Den ene var å etablere seg som en spiller ved siden av Lionel Messi og de andre superstjernene. Den andre var å bevise at han en dag kan arve Messis trone.

Man kan trygt si at 24-åringen har klart den første oppgaven, og han på god vei til å gjennomføre den andre. Hans fremgang over de siste tolv månedene har vært superb. Brasilianeren har vist seg som ydmyk ved at han kan jobbe godt med sine lagkamerater, men også at han kan lede dem når det trengs. Ferdighetene og triksingen er fortsatt til stede, men han har også stor forståelse for hvilken plass han har i laget.

Jevnere prestasjoner

Neymar er sjelden grådig eller egoistisk – i stedet er han alltid klar til å gi en målgivendepasning eller bidra i defensive spillet. Frykten for at han ikke kom til å gjøre noen av delene har virkelig blitt motbevist.

Når man ser tilbake nå så var november i 2015 et nøkkelpunkt i Neymars karriere på Camp Nou. Det var da han viste frem sin beste form noe som inkluderte et glimrende mål mot Villarreal, som også fikk ham nominert til årets Puskas pris. Den måneden var Neymar antageligvis den beste spilleren i verden – for en gang skyld var Messi i skyggen. Derfor var det uheldig at han sviktet så mye mot slutten av sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer