Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vi kårer verdens beste fotball­spillere: Messis arving er sjelden grådig eller egoistisk

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer fem er det tekniske vidunderet fra Brasil Neymar.

NUMMER FEM: Barcelonas Neymar. Foto: Albert Llop / Anadolu Agency
NUMMER FEM: Barcelonas Neymar. Foto: Albert Llop / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo) Da Neymar signerte for Barcelona hadde han to store oppgaver foran seg: Den ene var å etablere seg som en spiller ved siden av Lionel Messi og de andre superstjernene. Den andre var å bevise at han en dag kan arve Messis trone.

Man kan trygt si at 24-åringen har klart den første oppgaven, og han på god vei til å gjennomføre den andre. Hans fremgang over de siste tolv månedene har vært superb. Brasilianeren har vist seg som ydmyk ved at han kan jobbe godt med sine lagkamerater, men også at han kan lede dem når det trengs. Ferdighetene og triksingen er fortsatt til stede, men han har også stor forståelse for hvilken plass han har i laget.

Jevnere prestasjoner

Neymar er sjelden grådig eller egoistisk – i stedet er han alltid klar til å gi en målgivendepasning eller bidra i defensive spillet. Frykten for at han ikke kom til å gjøre noen av delene har virkelig blitt motbevist.

Når man ser tilbake nå så var november i 2015 et nøkkelpunkt i Neymars karriere på Camp Nou. Det var da han viste frem sin beste form noe som inkluderte et glimrende mål mot Villarreal, som også fikk ham nominert til årets Puskas pris. Den måneden var Neymar antageligvis den beste spilleren i verden – for en gang skyld var Messi i skyggen. Derfor var det uheldig at han sviktet så mye mot slutten av sesongen.

PÅ HJEMMEBANE: Neymar feirer med OL-gullet etter å ha vunnet over Tyskland i finalen. Foto: Fernando Soutello/AGIF/REX/Shutterstock
PÅ HJEMMEBANE: Neymar feirer med OL-gullet etter å ha vunnet over Tyskland i finalen. Foto: Fernando Soutello/AGIF/REX/Shutterstock Vis mer

Til tross den dårlige avslutningen klarte han å score 31 mål i alle konkurranser og sikret seg en plass blant topp tre i Ballon d’Or. Årsaken til den dårlige sesongavslutningen kan ha kommet av flere grunner: Kanskje var det en kombinasjon av utmattelse og at presset tok overhånd, eller kanskje prøvde han å spare mye av kreftene til den travle sommeren han hadde i vente.

Olympisk gull

Etter å ha gått glipp av Copa America Centenario returnerte Neymar til Brasil for å spille i OL i august. Selecao var verdige vinnere av turneringen og de sikret deres første gullmedalje i sporten. Angrepsspilleren som også var kaptein under lekene viste hvor mye det betydde å vinne da tårene trillet.

Det var Neymar som scoret den avgjørende straffen mot Tyskland i finalen. 24-åringen falt ned på knærne og alle rundt ham var i ekstase. Det var et emosjonelt øyeblikk og det mest betydningsfulle i ungguttens karriere til nå.

Nylig ga Barcelona ham den anerkjennelsen han fortjener ved å gi ham en ny kontrakt som binder ham til Camp Nou frem til 2021. Innen den tid er det forventet at han er den største stjerna i laget. Neymar har oppnådd mye i sin karriere til tross sin unge alder, men det er mye mer i vente.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!