Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vi kårer verdens beste fotballspillere: Oser av selvtillit

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer åtte er den belgiske playmakeren Kevin De Bruyne.

NR 8: Kevin De Bruyne er  blitt en viktig del av Manchester City. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock
NR 8: Kevin De Bruyne er  blitt en viktig del av Manchester City. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo) Da en kneskade satt Kevin De Bruyne på sidelinja i februar og mars i 2015/16-sesongen, innså nok ikke Manchester City hvor mye de kom til å savne belgieren.

Det viste seg å være avgjørende for sesongen: Playmakeren gikk glipp av sju kamper. Laget vant den første mot Sunderland, men tapte mot Leicester (1-3), Tottenham (1-2) Liverpool (0-3) og Manchester United (0-1). Den sjuende kampen mot Norwich endte uavgjort.

Hvert tap var ødeleggende: Til å begynne med lå City bare tre poeng bak Leicester, men etter de sju kampene hadde de rast ned til sjette plass og lå 14 poeng bak. De Bruyne scoret i første kamp tilbake fra skade. Det var et av 17 mål i en lovende første sesong på Etihad Stadium, men det var for sent.

Innflytelsesrik angrepsspiller

Åtte måneder senere viser De Bruyne hvorfor City investerte 55 millioner pund i ham. Han hadde allerede imponert i sin første sesong, men skaden kom på verst tenkelige tid. Nå i 2016/17-sesongen har han startet slik han avsluttet i mai.

Etter 12 kamper var spilt hadde De Bryune to målgivende pasninger mer enn noen andre spillere (7 assist), og selv etter at han hadde vært borte en uke på grunn av en hamstringskade. Han hadde også scoret to mål, deriblant en perle på Old Trafford i Manchester-derbyet.

Han startet scoringen med å dra seg forbi Daley Blind og sette ballen kaldt bak David De Gea. Før det andre målet traff han stolpen og Kelechi Iheanacho satt returen. City sprudlet den dagen og 25-åringen oste av selvtillit fra start.

Landslag: De Bruyne i aksjon for Belgia i november. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
Landslag: De Bruyne i aksjon for Belgia i november. Foto: REUTERS/Francois Lenoir Vis mer

«Game changer»

De Bruyne er fullstendig klar over at han har en majestetisk evne som kan utgjøre en forskjell i store kamper. Han vet han utgjør en forskjell for laget. Da de slo Barcelona 3-1 på Etihad var det den belgiske playmakeren som scoret 2-1 målet på frispark.

Man kan diskutere om han eller Agüero er Premier Leagues beste spiller. For Guardiola spiller det ingen rolle, han har to stjerner som spiller godt sammen. Det er som en slags moderne Summerbee-Law versjon.

Det er lett å se tilbake nå og undre på hvorfor José Mourinho aldri ga De Bruyne noen sjanse i Chelsea. Det handlet rett og slett om at midtbanespilleren var på feil sted til feil tid. Han trengte den tiden i Tyskland for å etablere seg selv som den stjernen han er i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!