Vi kårer verdens beste fotballspillere: Oser av selvtillit

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer åtte er den belgiske playmakeren Kevin De Bruyne.

NR 8: Kevin De Bruyne er  blitt en viktig del av Manchester City. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock
NR 8: Kevin De Bruyne er  blitt en viktig del av Manchester City. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo) Da en kneskade satt Kevin De Bruyne på sidelinja i februar og mars i 2015/16-sesongen, innså nok ikke Manchester City hvor mye de kom til å savne belgieren.

Det viste seg å være avgjørende for sesongen: Playmakeren gikk glipp av sju kamper. Laget vant den første mot Sunderland, men tapte mot Leicester (1-3), Tottenham (1-2) Liverpool (0-3) og Manchester United (0-1). Den sjuende kampen mot Norwich endte uavgjort.

Hvert tap var ødeleggende: Til å begynne med lå City bare tre poeng bak Leicester, men etter de sju kampene hadde de rast ned til sjette plass og lå 14 poeng bak. De Bruyne scoret i første kamp tilbake fra skade. Det var et av 17 mål i en lovende første sesong på Etihad Stadium, men det var for sent.

Innflytelsesrik angrepsspiller

Åtte måneder senere viser De Bruyne hvorfor City investerte 55 millioner pund i ham. Han hadde allerede imponert i sin første sesong, men skaden kom på verst tenkelige tid. Nå i 2016/17-sesongen har han startet slik han avsluttet i mai.

Etter 12 kamper var spilt hadde De Bryune to målgivende pasninger mer enn noen andre spillere (7 assist), og selv etter at han hadde vært borte en uke på grunn av en hamstringskade. Han hadde også scoret to mål, deriblant en perle på Old Trafford i Manchester-derbyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer