Vi kårer verdens beste fotballspillere: Scoret fem mål på ni minutter

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer sju er Bayerns sylskarpe spiss Robert Lewandowski.

NUMMER 7: Robert Lewandowski i aksjon for Bayern München. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
NUMMER 7: Robert Lewandowski i aksjon for Bayern München. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo) Robert Lewandowski stod ovenfor en stor oppgave da han skulle prøve å gjøre dette året bedre enn 2015. Fjoråret var utvilsomt det beste året i polakkens karriere – det eneste som manglet var en Champions League-medalje.

Da 2016 startet var det ikke mye som endret seg: Lewandowski scoret jevnlig i den siste innspurten av Bundesligaen. Han bidro med 15 scoringer da Bayern sikret seg tittelen i andre del av sesongen. Da ligaen var over mottok han Gullstøvelen etter å ha scoret 30 av de 80 målene til Bayern. Spesielt kampen mot Wolfsburg (da han scoret fem mål på ni minutter i september 2015) ble trukket frem som et høydepunkt. Det var en oppsiktsvekkende prestasjon og 28-åringen viste hvorfor han har blitt en av de største stjernene i fotballverdenen. Den kampen er bevis på hvorfor polakken er så selvsikker som han er.

I et intervju etter kampen sa en beskjeden og tilbakeholden Lewandowski at «han ville score mål systematisk». Selv om han klarte å gjøre nettopp det i klubben, hadde han ikke samme påvirkning for Polen i EM. De nådde kvartfinalene i Frankrike, men ble slått ut av Portugal. Under mesterskapet klarte bare Lewandowski å score ett mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer