Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vi kårer verdens beste fotballspillere: Scoret fem mål på ni minutter

FourFourTwo kårer de ti beste spillerne i verden basert på 2016. Nummer sju er Bayerns sylskarpe spiss Robert Lewandowski.

NUMMER 7: Robert Lewandowski i aksjon for Bayern München. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
NUMMER 7: Robert Lewandowski i aksjon for Bayern München. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo) Robert Lewandowski stod ovenfor en stor oppgave da han skulle prøve å gjøre dette året bedre enn 2015. Fjoråret var utvilsomt det beste året i polakkens karriere – det eneste som manglet var en Champions League-medalje.

Da 2016 startet var det ikke mye som endret seg: Lewandowski scoret jevnlig i den siste innspurten av Bundesligaen. Han bidro med 15 scoringer da Bayern sikret seg tittelen i andre del av sesongen. Da ligaen var over mottok han Gullstøvelen etter å ha scoret 30 av de 80 målene til Bayern. Spesielt kampen mot Wolfsburg (da han scoret fem mål på ni minutter i september 2015) ble trukket frem som et høydepunkt. Det var en oppsiktsvekkende prestasjon og 28-åringen viste hvorfor han har blitt en av de største stjernene i fotballverdenen. Den kampen er bevis på hvorfor polakken er så selvsikker som han er.

I et intervju etter kampen sa en beskjeden og tilbakeholden Lewandowski at «han ville score mål systematisk». Selv om han klarte å gjøre nettopp det i klubben, hadde han ikke samme påvirkning for Polen i EM. De nådde kvartfinalene i Frankrike, men ble slått ut av Portugal. Under mesterskapet klarte bare Lewandowski å score ett mål.

Brennheit angrepsspiller

Kanskje var det hans opptreden i ligaen som gjorde at han ikke hadde nok energi i mesterskapet. Han scoret sju av Polens ti mål i de kvalifiserende rundene. Den statistikken viser at han rett og slett er best når han har fått litt hvile.

Det er umulig å benekte at Lewandowski er en kvalitetsspiller. Guardiolla kalte ham en av de mest profesjonelle spillerne i verden, og Carlo Ancelotti mener at 28-åringen er blant topp tre spisser i verden.

I et intervju med Süddeutsche Zeitung fortalte nylig Lewandowski at grunnen til at han har forbedret seg de siste par årene var fordi han kombinerer mye bedre med andre spillere nå enn før.

Den nye sesongen har ikke vært lett for 28-åringen. I det samme intervjuet kunne den polske målmaskinen røpe at Ancelotti vil han skal spille mer som en tradisjonell spiss. Altså en spiss som alltid tenker mål fremfor taktikk.

Neste steg?

SKAL BLI PAPPA: Lewansowski feirer målet mot Atletico Madrid med å vise alle at han skal bli pappa i 2017. Foto: EPA/PETER KNEFFEL
SKAL BLI PAPPA: Lewansowski feirer målet mot Atletico Madrid med å vise alle at han skal bli pappa i 2017. Foto: EPA/PETER KNEFFEL Vis mer

På starten av sesongen var det veldig synlig. I den første kampen mot Werder Bremen scoret han et hattrick og var bevis på hans opportunisme. I en spennende kamp mot Schalke kom Lewandowski seg gjennom forsvaret scoret. Det er et perfekt eksempel på hvor viktig han er i en kamp.

Noen kamper ut i sesongen ble Lewandoski minnet på hvordan måltørke føles, og det bekymrer enhver spiss. Mellom den fjerde og åttende runden klarte ikke polakken å finne veien til nettmaskene. Mange skylte på Ancelotti for spissens dårlige form, men Lewandowskis prestasjoner mot Atletico Madrid i Champions League viser at selv store talenter sliter mot sterke forsvarsrekker. Det hele løsnet likevel da 28-åringen scoret mot nettopp Atletico og samtidig annonserte at han skal bli pappa under feiringen.

Lewandowski har hatt en vellykket karriere så langt og skal man tro på ryktene så betyr ikke en ny kontrakt med Bayern München nødvendigvis at han blir i klubben. Likevel er han nok ganske ivrig etter å score de 19 målene han trenger for å runde 100 scoringer for München-klubben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!