- Vi kikker på hverandre og prøver å finne ut hvem som er sterke

Varmen har ført verdenseliten sammen i USA.

FÅR TRENT GODT: Aksel Lund Svindal er godt forberedt til verdenscupen i Lake Louise. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FÅR TRENT GODT: Aksel Lund Svindal er godt forberedt til verdenscupen i Lake Louise. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en skuffende sesongåpning i østerrikske Sölden i slutten av oktober, dro de norske alpingutta til USA. Der forbereder de seg til verdenscupstarten for fartskjørerne som finner sted i canadiske Lake Louise neste helg.

I USA er treningsforholdene utmerket. Aksel Lund Svindal forteller at laget trener på 3500 meters høyde. Det er nærmest en garanti for lave temperatuerer, noe som er mangelvare i Europa for tiden.

- På grunn av det, er det folksomt her. Nesten alle utforlagene i verdenscupen ser ut til å være her. Hver eneste dag på trening er et lite verdenscuprenn - både på kvinne- og herresiden, skriver Lund Svindal om den spesielle situasjon på sin egen nettside.

- Kikker på hverandre Med unntak av to VM-renn, mistet Lund Svindal hele forrige sesong grunnet en akillesskade. 32-åringen skal likevel være i solid form om dagen, selv om Sölden ble en nedtur.

Samtidig er Lund Svindal og konkurrentene alle spente på hvem som presterer best i tiden som kommer, noe som gir utslag på skianlegget i Colorado.

- Amerikanere, tyskere, østerrikere, sveitsere og nordmenn trener i det samme fjellet. Vi kikker på hverandre og prøver å finne ut hvem som ser ut til å bli sterke i vinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer