- Vi kikker på hverandre og prøver å finne ut hvem som er sterke

Varmen har ført verdenseliten sammen i USA.

FÅR TRENT GODT: Aksel Lund Svindal er godt forberedt til verdenscupen i Lake Louise. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FÅR TRENT GODT: Aksel Lund Svindal er godt forberedt til verdenscupen i Lake Louise. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Etter en skuffende sesongåpning i østerrikske Sölden i slutten av oktober, dro de norske alpingutta til USA. Der forbereder de seg til verdenscupstarten for fartskjørerne som finner sted i canadiske Lake Louise neste helg.

I USA er treningsforholdene utmerket. Aksel Lund Svindal forteller at laget trener på 3500 meters høyde. Det er nærmest en garanti for lave temperatuerer, noe som er mangelvare i Europa for tiden.

- På grunn av det, er det folksomt her. Nesten alle utforlagene i verdenscupen ser ut til å være her. Hver eneste dag på trening er et lite verdenscuprenn - både på kvinne- og herresiden, skriver Lund Svindal om den spesielle situasjon på sin egen nettside.

- Kikker på hverandre Med unntak av to VM-renn, mistet Lund Svindal hele forrige sesong grunnet en akillesskade. 32-åringen skal likevel være i solid form om dagen, selv om Sölden ble en nedtur.

Samtidig er Lund Svindal og konkurrentene alle spente på hvem som presterer best i tiden som kommer, noe som gir utslag på skianlegget i Colorado.

- Amerikanere, tyskere, østerrikere, sveitsere og nordmenn trener i det samme fjellet. Vi kikker på hverandre og prøver å finne ut hvem som ser ut til å bli sterke i vinter.

Godt forberedt Lund Svindal er glad for at fartsdisiplinene nærmer seg. Om litt over en uke står han på toppen av fjellet i Lake Louise, etter en solid oppkjøring.

- Takket være et godt samarbeid med det amerikanske laget, har vi fått noen skikkelig fine dager. Nå gjenstår denne uka, så bærer det videre til Lake Louise for det første verdenscuprennet for utforkjørerne begynner. Jeg tror vi er så godt forberedt som vi kunne håpet på. Så la oss se hva som skjer, skriver Lund Svindal.

Han var Norges beste i Sölden, på en 24. plass. Amerikanske Ted Ligety vant rennet.