- Vi kjemper litt mot veggen

Jørre Kjemperud (39) og Tarjei Skarlund (29) sjokkerte de nederlandske favorittene, men så sa det stopp. Nordmennene må vinne siste kamp for å ha en mulighet til å avansere.

Jørre Kjemperud (39) og Tarjei Skarlund (29) sjokkerte de nederlandske favorittene, men så sa det stopp. Nordmennene må vinne siste kamp for å ha en mulighet til å avansere.

Det norske sandvolleyballparet tapte sin annen strake kamp i OL-turneringen i Beijing. Etter en sterk start, ble det til slutt 1-2-tap (21-13, 15-21, 9-15) for Reinder Nummerdor/Richard Schuil.

- Det første settet var det verdensklasse over. Da ble de satt fullstendig på sidelinjen. Vi servet utrolig bra, sa Kjemperud til NTB.

Fortsatt har Kjemperud/Skarlund sjansen til å gå videre. Sveitserne Martin Laciga og Jan Schnider må slås onsdag. De tre beste i hver gruppe går videre, men fire av seks treere må spille en ekstra runde før åttedelsfinalen.
Dårlig statistikk 
Nordmennene er rangert som nummer 18 i OL, mens Laciga/Schnider er to plasser bak.

- Men vi har aldri slått dem. Vi sov dårlig den første natten etter gruppetrekningen. Det var tre lag vi aldri har slått. Vi kjemper litt mot veggen, men skal vi videre, må sveitserne slås, sa Kjemperud.

Han spiller sitt tredje strake OL. Begge ganger er det blitt niendeplass. Sammen med OL-debutant Skarlund håper han å forbedre den plasseringen i Beijing.

Mistet initiativet


Nordmennene var svært skuffet etter tapet. De hadde nederlenderne, som er rangert som beste europeiske lag i OL, i kne, men ga fra seg initiativet. I annet sett lå de tidlig under 1-6.

- En marerittstart, mente Skarlund.

- Da stemte det ikke. De fikk noen dyktige og heldige poeng, og fikk oss ut av stilen. Vi hentet dem inn litt midtveis og spilte jevnt med dem ut, sa makker Kjemperud.

Selv om tapet for Nederland sved, fant den norske duoen flere lyspunkter sammenlignet med kampen mot Tyskland der de rotet vekk seieren.

SISTE SJANSE: Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund tapte for Nederland, og sveitserne Martin Laciga og Jan Schnider må slås onsdag dersom nordmennene skal komme seg videre i OL. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SISTE SJANSE: Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund tapte for Nederland, og sveitserne Martin Laciga og Jan Schnider må slås onsdag dersom nordmennene skal komme seg videre i OL. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Det var et lite steg opp fra Tyskland-kampen. Vi spilte en bedre kamp og var mer aggressive, sa Skarlund.

Både Skarlund og Kjemperud mener nederlenderne er blant favorittene i OL-turneringen.

- Jeg har tippet dem som en veldig sterk medaljekandidat, sa Skarlund til NTB.

(NTB)

- Vi kjemper litt mot veggen