«Vi kjemper mot de mektigste»

Sigurd Rushfeldt scoret tre mål hjemme mot Galatasaray i Mesterligaen. En 3- 0-seier på dette nivået er oppsiktsvekkende, et ekte hat-trick er sensasjonelt. Slik opplevde Sigurd den fantastiske kvelden - og en lang og begivenhetsrik sesong:

Sigurd Rushfeldt fortalt til Øivind A. Monn-Iversen


NESTEN TIL KVARTFINALEN: Rosenborg gjorde en kjempeinnsats i Mesterligaen.

«Ser vi på lagene som er kommet til kvartfinalene i Mesterligaen, så er det bare store pengemaskiner. Følelsen av at vi hele tida er med og kjemper mot de største og mektigste, er både gøy og imponerende. For fortsatt er Rosenborg outsidere på dette nivået.
Vi kunne ønsket en artigere slutt på Mesterligaen, men vi har alltid vært med og kjempet til siste slutt på dette nivået. Det kan vi være stolte av.
Personlig ble hjemmekampen mot Galatasaray den største enkeltopplevelsen. Kampen sto og vippet til langt ut i andre omgang, og hele laget sleit. Men så kom 1- 0-målet og løste det meste. Og så scoret jeg enda to til.
Det er ikke så ofte man scorer tre mål. Og spesielt ikke i en europacupkamp. Sannsynligvis skjedde det bare denne ene gangen i karrieren. Føler jeg har fått et lite internasjonalt gjennombrudd med Galatasaray-kampen og målene i de to mesterligakvalifiseringskampene mot Brügge.
Det første målet var det fineste. Et innlegg fra Christer (Basma) på rundt 16-meteren. Jeg dempet, ventet, og skuddet skrudde seg inn.
Mål nummer to var ganske enkelt. Børge (Hernes) skjøt, Taffarel reddet, og jeg satte inn returen via Taffarel.
Det tredje målet gikk mellom beina på keeperen. Det kan nok virke ganske tilfeldig, men faktum er at det ofte er mellom beina på keeper det er mest plass.
Jeg har hatt to tunge perioder denne sesongen: Rett etter sommeren, og rundt cupfinalen. I den siste perioden var det et veldig tett program med bare viktige kamper, så det ble ganske synlig at jeg ikke var i toppform. Det irriterer meg litt at den downperioden skulle komme akkurat da.
Men totalt sett er jeg veldig fornøyd med innsatsen i år - både på Rosenborgs og egne vegne.»