Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kjempet som dyr

Dumpekandidat FFK kriget seg til livsviktig borteseier på Åråsen. Se høydepunkter.

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Fredrikstad 1-2.

Fredrikstad håp om fornyet tippeligakontrakt ser vesentlig bedre ut etter en etterlengtet borteseier mot Lillestrøm på Åråsen - sesongens andre trepoenger på fremmed gress.

- Det er helt sinnssykt deilig. Nå fikk vi kontakt med lagene foran oss. Vi kjempet som dyr etter å ha kommet under 0-1, sier midtstopper Jørgen Horn etter kampen.

Sju strake LSK hadde sju strake uten tap i serien, og en god halvtime ut i kampen mot dumpekandidat Fredrikstad på Åråsen i går var det lite som tydet på at den rekka ikke skulle forlenges. Vertene dominerte på ingen måte, men holdt gjestene langt unna alt av farligheter.

KRIGERSKE: Martin Pusic og Fredrikstad ga absolutt alt for tre poeng på Åråsen.Foto: Sjur Stølen / Digitalsport
KRIGERSKE: Martin Pusic og Fredrikstad ga absolutt alt for tre poeng på Åråsen.Foto: Sjur Stølen / Digitalsport Vis mer

Lagene gikk til pause med 0-0, og til mishagsytringer fra hjemmefansen, som forlangte mye mer mot Fredrikstad.

Da Thorstein Helstad nikket LSK i ledelsen sju minutter ut i andre omgang, lå det en klar LSK-seier i lufta. Men gjestene fra Fredrikstad kjemper med kniven på strupen for å unngå nedrykk, og viste en herlig fightervilje på Åråsen.

- Bunnsolide Først utlignet de ved Zlatko Tripic en drøy halvtime før slutt. Stående bom stille fra 17-18 meter fikk han tid og rom til å snu seg rundt og prikke inn utligningen i motsatt hjørne. En situasjon som aldri så farlig ut endte likevel i nettmaskene.

Og da LSK jaget et vinnermål i sluttminuttene, så var det i stedet FFK som grep muligheten for tre poeng:

SCORET IGJEN: Thorstein Helstad noterte seg for scoring i annen kamp på rad, men det ville seg ikke for LSK mot dumpekandidat FFK.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SCORET IGJEN: Thorstein Helstad noterte seg for scoring i annen kamp på rad, men det ville seg ikke for LSK mot dumpekandidat FFK.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Fire minutter før full tid ble VIF-innleide Martin Pusic dratt ned i feltet i en duell med LSK-stopperne Frode Kippe og Anders Østli. Og straffen ekspederte han selv sikkert i mål med sin presise venstrefot.

LSK innledet et stormløp mot Fredrikstad-målet, men gjestene holdt unna med en heroisk innsats.

- Det var en fullt fortjent seier på bortebane. Vi var bunnsolide defensivt og hadde de største sjansene. Det var selvfølgelig utrolig viktig med tanke på å overleve i eliteserien, sier FFK-trener Trond Amundsen.

- Under pari For Fredrikstad er seieren tre kjærkomne poeng i nedrykksstriden. For kanarifuglene er nederlaget et tilbakeskritt etter en lang rekke uten tap.

For et lag som nylig har hentet inn Bjørn Helge Riise, Thorstein Helstad og Henning Hauger (fikk sin debut fra start i andreomgang), så forventes det mer.

- Det var jevnt etter 1-1, men dessverre ga vi dem et straffespark. Vi hadde noen sjanser, men ikke store nok til å få uttelling. Vi var under pari i dag. Mest misfornøyd er jeg med at vi ikke skapte noe i første omgang og at vi ikke forsvarte ledelsen i annen, oppsummerer LSK-trener Magnus Haglund, ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media