- Vi kjørte dem av banen

Hoseth stolt av Molde etter seier mot Tromsø.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Tromsø 3-2

Ole Gunnar Solskjær og Molde ser ut til å ha lagt den siste ukas bråk bak seg etter at de leverte en imponerende forestilling i 45 minutter mot Tromsø i kveld.

Molde lå under 1-0 til pause, men tre mål i andre omgang sørget for en velfortjent seier til Solskjærs menn, til tross for et Tromsø-mål på overtid.

- De har to skudd på mål og får to mål. Det er svakt av oss, men vi kjørte dem av banen i dag. Vi var to-tre klasser bedre enn dem, sa Magne Hoseth i Dagbladets livesending etter kampen.

- Det var knallstertk av oss. Vi har hatt et voldsomt press på oss i det siste, og så spiller vi så bra fotball i dag. Dette gjorde vi for klubben, fansen, Gjelsten og Røkke, sier Hoseth.

Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen mener Molde vant fortjent.

- Vi har hatt et par bortekamper der vi har leda, og det er jævlig bittert å gi det fra oss. Molde er et bra lag, og vinner fortjent i dag, sier Yttergård Jenssen.

Seks minutter Etter å ha ligget under 0-1 til pause mot et stramt og godt organisert Tromsø-lag, brukte Molde kun seks minutter i andre omgang på å åpne opp det kompakte Tromsø-forsvaret.

FØRSTE STIKK: Zdenek Ondrasek og Tromsø scoret først mot Molde, men de helblå kom tilbake.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FØRSTE STIKK: Zdenek Ondrasek og Tromsø scoret først mot Molde, men de helblå kom tilbake. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Det amerikanske hurtigtoget Joshua Gatt la ballen inn foran mål til Davy Claude Angan som ikke så ut til å treffe ballen. I stedet havnet lærkula til Jo Inge Berget som enkelt kunne skli ballen inn i det åpne målet.

2-1-scoringen var av den vakre sorten. Jo Inge Berget spilte fri formsterke Davy Claude Angan inne i sekstenmeteren. Molde-spissen lurte Fredrik Björck trill rundt med en frekk finte og banket ballen i mål i det nærmeste hjørnet til Tromsø-keeper Benny Lekstrøm.

Røde Kara Håpet om å ta med seg poeng hjem til Tromsø ble klart svekket for «Gutan» da Kara fikk marsjordre etter å ha pådratt seg to gule kort. Først klippet Tromsøs midtbanegigant ned Jo Inge Berget så hardt at Berget måtte byttes ut. Kara så rødt og sitt andre gule kort etter at han felte Martin Linnes i det 65. minutt.

Molde økte til 3-1 i det 69 minutt etter en herlig slått corner av Magne Hoseth som fant pannebraksen til Even Hovland. Molde-stopperen ruvet i lufta og stanget inn 3-1-ledelse til Molde.

Remi Johansen reduserte til 3-2 på et vakkert utført frispark like utenfor sekstenmeteren. Johansen curlet ballen i Molde-keeper Espen Bugge Pettersens høyre hjørne.

Passivt Molde-forsvar Det så lenge ut til at Molde ikke klarte å bryte ned et defensivt stramt og balansert Tromsø-lag. Hypereffektive Tromsø straffet et søvnig Molde-forsvar ti minutter før pause da Tromsø-spiss Zdenek Ondrasek tok seg elegant forbi Even Hovland på førstetouch og plasserte ballen med største selvfølge i det venstre hjørnet til Molde-keeper Espen Bugge Pettersen.

Men Molde-forsvarets opptreden på målet var merkelig passivt. Saliou Cisse fikk alt for enkelt komme seg fri på sin venstre kant til å slå inn til «Kobraen» Ondrasek. Tsjekkeren fikk stå fullstendig umarkert av en uoppmerksom Even Hovland.

Før bortelagets mål hadde Molde brukt hele omgangen på å finne ut hvordan de skulle bryte ned Per Mathias Høgmos gode og stramt organiserte Tromsø-lag.

Magnus Wolff Eikrem serverte pasninger diagonalt både til venstre og høyre, men verken presisjon eller teknikk stemte hos Joshua Gatt og Knut Olav Rindarøy til at Molde maktet å få gjennombruddet de trengte. Den samme Eikrem og pasningssterke Magne Hoseth forsøkte seg også på korte stikkere til bevegelige Davy Claude Angan og Jo Inge Berget, men mottakene hos de sistnevnte stemte ikke.

Men Ole Gunnar Solskjærs menn kom sterkt tilbake og senket Tromsø med tre mål etter pause. Molde jager serieleder Strømsgodset og ligger nå kun ett poeng bak laget til Ronny Deila.