-  Vi klarer oss uten Steffen

Kjetil Rekdal tror Vålerenga vil være like gode om de må stille uten Steffen Iversen i seriestarten.

Iversen tråkket over tidlig på spilløkta på Hankø i går formiddag, og skal igjennom en såkalt MR-undersøkelse i dag før det blir klart om spissen blir spilleklar til søndagens serieåpning borte mot Ham-Kam.

Om Iversen mister seriestarten, vil Kjetil Rekdal gå til start uten sine to beste spisser. Fra før er Daniel Fredheim Holm ute med strekk. Uten at det bekymrer Kjetil Rekdal veldig mye - selv om han vet at VIF fortsatt er ubeseiret med Iversen på laget:

-  Tåler skader

-  Dette er en del av fotballen, og vi har gode nok spisser selv om de to mest profilerte skulle være borte. Vi har bygd opp et lag for å tåle skader, sykdom, karantener og slitasje, og det kan hende vi spiller fantastisk uten Iversen. Men det kan også hende vi spiller drittdårlig, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet - og nevner Bernt Hulsker, Morten Berre og Freddy dos Santos som de mest aktuelle til å kjempe om de to spissplassene.

Ronny Johnsen er også nevnt som en eventuell nødløsning.

-  Som spiss er det mange spillere foran Ronny i løypa. Da må vi få enda flere skader, sier Rekdal.

Flere overtråkk

Vålerengas medisinske ansvarlige, Haakon Schwabe, kunne i går ikke si sikkert om Iversen rekker seriestarten.

BETENKT: Bare tre dager før seriestart ble Steffen Iversen (t.v.) skadet igjen. Freddy dos Santos er en av dem kan erstatte ham. Foto: Eirik Urke
BETENKT: Bare tre dager før seriestart ble Steffen Iversen (t.v.) skadet igjen. Freddy dos Santos er en av dem kan erstatte ham. Foto: Eirik Urke Vis mer

-  Jeg må få alle fakta på bordet først gjennom en MR og legeundersøkelse. En sikker diagnose kan først bli gitt i ettermiddag, sier Schwabe til Dagbladet.

Iversen har ifølge Rekdal tråkket over flere ganger mens han har vært i Vålerenga.

-  Men dette er nok den kraftigste overtråkken han har hatt hos oss. Steffen hadde store smerter etterpå, så jeg er spent på hvor alvorlig dette er, sier Rekdal.