- Vi klarte å få dem irriterte og de tyske glosene haglet

- Gøy å se, sier Stabæk-Gulbrandsen.

VETERAN:  Solveig Gulbrandsen. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
VETERAN: Solveig Gulbrandsen. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

Stabæk - Wolfsburg 0-1 (0-0)

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk-jentene var gode i 1. omgang da laget møtte Wolfsburg i Champions League i går kveld. Bare et dødballmål til tyskerne etter pause skilte lagene i 16.-delsfinalen.

Med 0-1 i bagasjen før returoppgjøret om en uke er utgangspunktet vanskelig, men ikke umulig.

- De fikk ikke til samspillet sitt. Vi klarte å få dem irriterte og de tyske glosene haglet. Det var gøy å se, sier Solveig Gulbrandsen (33) om Wolfsburg, laget som har vunnet Champions League de to siste åra.

Respektløst Sånn sett kunne Stabæk vært heldigere med motstanderen, med hjemmelaget gikk respektløst til verks på Nadderud stadion i går kveld.

Veteranen Gulbrandsen - med 82 landskamper for Norge - sier:

- Vi startet veldig bra. Vi viste at vi ville være med i kampen, og fikk satt trykk på dem. Så ble det mye kluss, der vi plutselig var én spiller mindre (skade på Ingvild Isaksen). Deretter var det en som haltet utpå der (Elise Thorsnes). Det ble bytter og rokkeringer. Men bortsett fra det, synes jeg vi gjorde en kjempejobb.

- Hvordan ser du på mulighetene til å gå videre?

- Det blir kjempetøft. Men jeg har vært med på å slå Frankfurt på bortemål. Det er bare én scoring, så er vi likt. Alt er mulig. Men først må vi fokusere på å få et lag klart til seriekampen lørdag. Så får vi begynne der.

Ekstreme ferdigheter - Møtte dere Europas beste damelag?

- De har spillere med ekstreme ferdigheter. Det gjør at vi må forsvare oss, sånn at vi ikke får skapt så mye selv. Det er et bra lag. Men de viste mer klasse i 2. omgang enn de gjorde i 1. omgang.

Gulbrandsen hadde selv egentlig lagt opp, men har kommet inn for å hjelpe Stabæk i sluttfasen av sesongen.

- Jeg hadde ikke planer om å spille i 90 minutter så mye som dette. Men det er alltid gøy å spille i Champions League, og du vil naturligvis prestere, sier hun.

Stabæk ligger to poeng bak Lillestrøm i kampen om gullet i Toppserien. Tre runder gjenstår.

I DUELL:  Solveig Gulbrandsen (t.v.) og Julie Adresø i duell med Wolfsburgs Selina Wagner. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I DUELL: Solveig Gulbrandsen (t.v.) og Julie Adresø i duell med Wolfsburgs Selina Wagner. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer