- Vi knuste tyskerne

Roy Keane er glemt. I dag sikret Robbie Keane ett poeng mot Tyskland med sitt overtidsmål. Kampen minutt for minutt!

Tyskland var klare for åttedelsfinale som VMs første lag og Miroslav Klose var nok en gang blitt Tysklands store helt.

Da dukket Irlands Robbie Keane opp fra intet. Innbyttertårnet Niall Quinn gjorde det han var satt inn for: Vinne dalende lærkuler i lufta. Ballen traff Keane i fart som fikk avgårde et skudd som gikk via stolpen og inn i nettet.

- Gutta er fantastiske. Brillijant. Og Robbie fikk sitt mål, sier en strålende fornøyd Mick McCarthy bare sekunder etter at dramaet er over.

Samme McCarthy var landslagssjefen som ble skjelt ut etter noter av Roy Keane i forkant av VM. Keane ble sendt hjem. Mange hadde Irland som en av outsiderne foran dette verdensmesterskapet, men det var med Roy Keane på laget. Nå har irene vist at de kan uten sjefs-Keane i rekkene.

For alt i alt var det fortjent at Irland fikk med seg poeng i dagens kamp.

Tyskland fikk ledermålet de var på jakt etter allerede etter nitten minutter. Michael Ballack fant Miroslav Klose med et glitrende framspill. Og med hodet gjorde ikke Klose noen feil. Med sine fire hodemål ligger Klose godt an til å bli VMs toppscorer.

Men det forutsetter at Tyskland går videre. Og det er slett ingen selvfølgelighet lenger. Det var det fram til Quinn fant Keane i feltet på overtid, men nå må tyskerne brette opp ermene når de møter Kamerun på tirsdag.

- Jeg er ekstremt sinna og skuffet. Når du har 1-0 med ett minutt igjen, og du får et mål mot så gjør det vondt. Men vi topper fortsatt tabellen og trenger et poeng mot Kamerun, sier Tyskland-sjef Rudi Völler.

I den andre garderoben på stadion i Ibaraki var stemningen noen hakk bedre.

- Vi knuste tyskerne, vi ga dem juling. Jeg sa til spillerne i pausen at dere ikke kan spille bedre enn dem og tape, sier Mick McCarthy.

Irland har nå alle muligheter til å gå videre.

- Vi har gitt oss selv en sjanse, har vi ikke? Vi må ut og spille mot Saudi. Jeg skal se dem mot Kamerun i morgen og se hva som skjer der. Vi har en sjanse, sier McCarthy.

(Dagbladet.no)

1-0 TIL TYSKLAND:</B> Miroslav Klose stikker fram og nikker inn tysk ledelse.
1-1: Robbie Keane fikk lurt ballen forbi Oliver Kahn til slutt. Foto: SCANPIX/AP