Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kom for seint i gang

Rosenborg tapte mot gjerrige italienere.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Fiorentina 0-1 Vi er så godt forberedte som vi kan være, mente RBK-trener Trond Henriksen før oppgjøret mot Fiorentina.

Før La Manga hadde trønderne sluppet opp på treningsmengden for å ha lettere bein til UEFA-cupen. Likevel startet RBK uvanlig baktungt, og ble mest løpende mellom mens Fiorentina spilte ball på hjemmelagets banehalvdel.

Riccardo Montolivo hadde tidenes sjanse til å sende Fiorentina i føringen etter ti min, men skuddet gikk utenfor.

I stedet var det Adrian Mutu som gjorde ROsenborgs drøm om UEFA-cupavansement fjernere. Lagkamerat Massimo Gobbi gled lett gjennom RBK-forsvaret, og fyrte av et skudd Rune A. Jarstein muligens ikke burde gitt retur på.

I feltet sto nemlig måljegeren Mutu. Chelsea-spissen, hittil bokført med 16 mål i Serie A, bredsidet ballen i mål fra fem meter.


Baktunge
- De kom seg litt lett gjennom forsvaret vårt og vi gir bort en slapp retur. Scoringen var litt unødvendig, men vi var passive og baktunge den første halvtimen, sier trener Trond Henriksen til Viasat 4.

Jarstein debuterte for Rosenborg torsdag kveld, og han synes det var moro å spille europacupfotball - men han er naturlig nok skuffet over at det ble tap.

- Jeg har ikke sett scoringen på tv ennå, men jeg følte der og da at det var en god redning, sier han til Viasat 4.

Nå venter en tøff returkamp for trønderne i Firenze, hvor de må vinne.

- Vi var for lite aggressive i starten, men skapte nok sjanser etter pause til å berge uavgjort. Da viste vi at vi kan være på høyde - og vi må ikke glemme at Rosenborg har slått gode lag borte før, sier keeperen.


Dårlig RBK-presisjon
Fiorentina, midt i Serie A-sesongen, fortsatte å bestemme også etter scoringen. Da Rosenborg kapret ballen, ble gode kontringsmuligheter spolert av dårlig presisjon.

Som sju minutter før pause, da Traoré kunne sendt gjennom både Skjelbred og Stoor. Pasningen fra ivorianeren traff ingen av dem, og Fiorentina brøt.

Rosenborgs største sjanse før pause kom da Marek Sapara slo ballen bak Fiorentina-forsvaret. Yssouf Koné fikk ballen, og skjøt fra sju-åtte meter.

Kraftspissen ble avblåst for offside, men det hadde ikke hjulpet. Avslutningsforsøket gikk nemlig rett på Sebastien Frey.

ITALIENSK JUBEL: 
Adrian Mutu og Franco Semioli feirer målet som ble kampens eneste på Lerkendal. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
ITALIENSK JUBEL: Adrian Mutu og Franco Semioli feirer målet som ble kampens eneste på Lerkendal. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer


Stolpeskudd fra Konan Ya

Andreomgangen var bedre, sett med RBK-øyne. Trønderne hadde ballen mer, men italienerne virket fornøyde med målet de hadde fått, og nektet hjemmelaget noe særlig rom.

Så lite rom fikk Rosenborg, at Didier Konan Yas stolpeskudd fra 14 meter, drøyt ti minutter før slutt, ble det nærmeste trønderne kom en kvalifisert målsjanse i løpet av kampens 93 spilleminutter.

En kombinasjon av italiensk gjerrighet, og trøndersk udyktighet gjorde at RBK reiser til Italia neste uke, med et bortemål i sekken.

- Det bli en knalltøff match der nede, men det blir en fin læring for oss. Vi får bra oppkjøringstrening og må ha trua på at vi også kan score et mål eller to, sier Henriksen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

image: - Vi kom for seint i gang
HOLD IKKE: Roar Strand spilte i europacupen for 116 gang, men Rosenborg ble et nummer for små mot Fiorentina.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media