- Vi kommer alle til å savne ham

Fotball-Norge minnes Knut Nesbø.

(Dagbladet): Nysgjerrig og engasjert. En av de dyktigste. Moldepatriot. Et forbilde. Reflektert og fornuftig. Kritisk og ærlig.

Slik beskrives NRK-journalist, fotballentusiasten og musiker i Di Derre, Knut Nesbø, av venner og kollegaer.

I dag ble Nesbø bisatt i Fagerborg kirke. Nesbø døde forrige fredag, 51 år gammel, etter å ha vært alvorlig syk i ett år.

Etter bisettelsen var det klart at NRK-journalisten vil bli dypt savnet i fotball-Norge.

Patrioten - Jeg husker at når vi tapte cupfinalen i 2009, så traff jeg Knut like etterpå. Han var ikke fornøyd med meg, så da fikk jeg høre det. Så han var veldig ærlig, minnes Daniel Berg-Hestad, som satte pris på Nesbøs ærlighet.

Moldespilleren beskriver Nesbø som en venn, en han kjenner gjennom fotballen i Molde, Moldepatriot og en ambassadør for klubben. At Nesbø nå er borte, vil absolutt merkes i klubben, understreker Hestad.

- Vi kommer alle til å savne ham, sa Hestad til Dagbladet etter bisettelsen.

Forbildet Moldes midtbanespiller forteller at Knut Nesbø var et forbilde for han når han var lagkamerat på Molde med faren, Peter Berg Hestad.

- Ja, det kan du godt si. Men han ga seg ganske tidlig.

 GODE MINNER:  - Jeg har hatt mange gode diskusjoner med Knut, på begge sider av bordet, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb om NRK-journalisten Knut Nesbø.  Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
GODE MINNER: - Jeg har hatt mange gode diskusjoner med Knut, på begge sider av bordet, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb om NRK-journalisten Knut Nesbø. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Jeg husker han fra når jeg sprang i beina på faren min, og at Knut var på trening og kamp, og jeg så opp til han, sa en sorgtung Hestad utenfor Fagerborg kirke.

Utfordreren - Jeg har hatt mange gode diskusjoner med Knut, på begge sider av bordet. Både som kollega, og jeg har sittet på andre siden av bordet og blitt grilla og utfordret med tøffe spørsmål og gode diskusjoner, sier toppfotballsjefen i Norge, Nils Johan Semb.

Han sier han vil se tilbake på diskusjonen med Knut Nesbø som gode minner.
- Knut var nysgjerrig og engasjert, sa Semb etter bisettelsen.

Bautaen Arne Scheie var kollega med Knut Nesbø i NRK-sporten fra 1996. Han mener at det er veldig få som er forunt å få sitt eget program, som det Nesbø fikk med "Bakrommet". Og det vil ikke bli det sammen i NRK-sporten uten Nesbø, sier Scheie.

- Det er en bauta som har forsvunnet fra oss. Det er det ingen tvil om. Knut har betydd så mye som venn og kollega, sa en svært rørt Scheie til Dagbladet.

Fotball- og hoppkommentatoren synes det var en svært flott sermoni som ble holdt for "Bakrommet"-programlederen.- De talene brødrene holdt var sånn at man fortsatt står her med en klump i halsen, sa Scheie om talene som brødrene Jo og Per Nesbø holdt i kirken.

Scheie er overbevist om at fotball-Norge også vil merke at den kyndige journalisten er gått bort.- Ja, det vil de merke. For Knut var en av de dyktiske journalistene, og han var levdene opptatt av fotball. Jeg har møtt mange fotballfolk opp gjennom tiden, men det engasjementet og den interessen som Knut hadde, er det ikke mange forunt å ha, minnes Scheie om kollegaen.

Fotballspilleren - Kunnskap, humor og en god samtalepartner, er Åge Hareides beskrivelse av vennen og den tidligere lagkameraten.

- Han kom opp som junior på Molde, og vi spilte sammen på midtbanen på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, før jeg reiste til England, forteller Hareide om tiden sammen i Rosenes by.

- Og da var det en lovende unggutt som var litt annerledes enn andre gutter - han hadde et så bredt spekter av kunnskap, og var særlig sterk på engelsk fotball, minnes Helsingborg-treneren.

 - BETYDD SÅ MYE:  Knut Nesbø vil bli sterkt savnet, både i NRK og i fotball-Norge. Det er en bauta som har forsvunnet fra oss, sa Arne Scheie om sin venn og kollega etter bisettelsen i Fagerborg kirke. Scheie  Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- BETYDD SÅ MYE: Knut Nesbø vil bli sterkt savnet, både i NRK og i fotball-Norge. Det er en bauta som har forsvunnet fra oss, sa Arne Scheie om sin venn og kollega etter bisettelsen i Fagerborg kirke. Scheie Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Hareide er klar på at det er særlig én ting han vil savne.

- Kaffekoppene og samtalene i Molde om sommeren.