PÅ PALLEN: Mads Østberg er på vei mot en ny pallplassering i svenskerallyet. Her på service etter SS5. Foto: ROY WAHLSTRØM
PÅ PALLEN: Mads Østberg er på vei mot en ny pallplassering i svenskerallyet. Her på service etter SS5. Foto: ROY WAHLSTRØMVis mer

- Vi kommer helt klart til å pushe enda hardere

Mads Østberg (24) holder toppfart i Rally Sweden.

KONGSVINGER (Dagbladet): Andremannen i fjorårets svenskerally viser toppene at han vil ha et ord med i laget også i år.

Han holder femteplassen etter de fem første fartsprøvene, tre av dem i Kongsvinger-traktene, og på vei ut fra servicen på rådhusplassen i Kongsvinger i ettermiddag så mossingen lyst på dagens fem siste fartsprøver.

- Ingen problemer - Vi har ingen problemer, men vi tapte mye tid på de to midterste etappene. Vi har ikke noe perfekt setup for sånne trange prøver, sier Mads Østberg til Dagbladet.

- Er det på de åpne etappene det funker best for dere?

- Ja, der går det bra. Der funker bilen bedre.

- Mulighetene resten av dagen?

- Vi tar en prøve av gangen framover nå, og ser om vi klarer å øke nok på de neste.

Selv om han bare er 10,3 sekunder bak ledende Mikko Hirvonen, så har Mads Østberg mer inne. Det er mer fart å hente ut av Forden.

- Jeg holdt nok igjen litt for mye på den Opaker-prøva (SS 3). Der har vi mer å pushe. Der kommer vi helt klart til å pushe enda hardere nå på neste etappe, sier Østberg.

HAR MER INNE: Mads Østberg og Jonas Andersson er det beste privatteamet i Rally Sweden så langt. Her på fartsetappen på Opaker i dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
HAR MER INNE: Mads Østberg og Jonas Andersson er det beste privatteamet i Rally Sweden så langt. Her på fartsetappen på Opaker i dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Dagen startet helt perfekt for 24-åringen:

På SS2, i Mitandersfors, hadde Østberg delt bestetid med Fords førstefører Jari-Matti Latvala, og ledet rallyet sammenlagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På SS3 tapte han 9,2 sekunder til teten, og det er nettopp på den etappen han har lagt igjen nesten hele gapet opp til teten.

Snurring Petter Solberg ligger på femteplass etter de fem første fartsprøvene i sin Ford Fiesta WRC. Han har 14,6 sekunder opp til ledende Hirvonen. 11,5 av dem la han igjen på en snurring på den fjerde fartsprøven.

Spydebergmannen er uansett godt fornøyd med rallyet så langt.

- Det var surt med en gang jeg fikk den snurringen, men det er jeg ferdig med. Det er lenge igjen av rallyet, og det er gode muligheter her. Bilen fungerer helt perfekt, sier Petter Solberg til Dagbladet.