Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kommer i en vanskelig situasjon

NFF om TV 2s Sollied-påstander.

INGEN KOMMENTAR: Trond Sollied måtte i dag forsvare seg mot det TV2 påstår er en uforenlighet mellom ham og fotballforbundets verdier. NFF ønsker ikke å kommentere hvilke vurderinger forbundet har gjort, men innrømmer at innslaget setter dem i en vanskelig situasjon.   Foto: SCANPIX/AFP/RONNY HARTMANN
INGEN KOMMENTAR: Trond Sollied måtte i dag forsvare seg mot det TV2 påstår er en uforenlighet mellom ham og fotballforbundets verdier. NFF ønsker ikke å kommentere hvilke vurderinger forbundet har gjort, men innrømmer at innslaget setter dem i en vanskelig situasjon. Foto: SCANPIX/AFP/RONNY HARTMANN Vis mer

(Dagbladet.no): Trond Sollied slår i dag tilbake mot TV 2s påstander om at han er uønsket i NFF fordi de ser på ham som «uforenlig med de verdiene som fotballforbundet står for».

- Jeg bryr meg ikke. Jeg har bodd 10 år i utlandet, så hvem vet om min livsstil? spør Sollied.

I NFF liker de dårlig å bli tillagt den type motiver som kommer fram i TV 2s innslag.

- Det er klart vi kommer i en vanskelig situasjon når det blir lagt ut påstander vi ikke kan kommentere, sier informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.

- Stemmer det at Trond Sollied er en uønsket person i forbundet?

- De vurderingene vi gjør av de ulike kandidatene til landslagstrenerjobben holder vi for oss selv, sier Solheim.

- Hvor mye betydning har egenskaper som ikke har med det fotballfaglige å gjøre?

- Det er selvfølgelig et helhetsbilde vi ser på når vi rekrutterer til en så viktig jobb, sier informasjonssjefen.

Ikke rådspurt
Før Egil Drillo Olsen ble ansatt som midlertidig landslagstrener i vinter, var Norges Fotballforbund i kontakt med en lang rekke norske fotballpersonligheter for å sirkle inn mannen som skulle bli landets neste landslagssjef.

Et tosifret antall spillere, trenere og direktører, nåværende og gamle, fikk alle sjansen til å gi sine innspill. Men ikke treneren mange mener er best kvalifisert — og som har mer utenlandsk erfaring enn noen annen norsk trener - Trond Sollied.

Overfor Dagbladet innrømte den daværende Heerenveen-treneren at han syntes det var noe merkelig.

- Jo. Det kan faktisk hende det er det. Det har jeg ikke tenkt på før du spør. Men ingen har kontaktet meg. Og jeg har ikke lyst til å si hva rådet mitt ville vært, sa Sollied.

Egil Olsen fortalte Dagbladet i går at han mener Trond Sollied står for et fotballsyn som harmonerer relativt godt med det han selv tror på.

- Sollied er medlem av tankesmia, som betyr at han har en måte å tenke på som samsvarer med det jeg står for. Jeg kjenner Trond som student på Idrettshøgskolen, og som trener gjennom det han har prestert. Det er stort sett bra - han er en av de mest meritterte vi har, sa Drillo.

Ingen kommentar
NFFs Roger Solheim har ikke noe svar på hvorfor Sollied ikke ble kontaktet i vinter.

- Nei, det har jeg ingen kommentar til, sier han til Dagbladet.

- Har det vært kontakt med Sollied nå etter at han takket for seg i Heerenveen?

- Vi er nå inne i en prosess der vi jobber med å finne ut hvem som skal være landslagssjef, sier Solheim.

- Første prioritet er å finne en toppfotballsjef, som vil være sterkt involvert i det videre arbeidet. Hvilke vurderinger vi gjør underveis kommer vi som sagt til å fortsette med å holde for oss selv, sier informasjonssjefen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 759923059


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling