FARLIGERE: Martin Andresen måtte gratulerer Jan Jönsson med hans første seier som Rosenborg-trener. Selv mener Andresen at hans Vålerenga-lag ikke vil være på topp før andre halvdel av sesongen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FARLIGERE: Martin Andresen måtte gratulerer Jan Jönsson med hans første seier som Rosenborg-trener. Selv mener Andresen at hans Vålerenga-lag ikke vil være på topp før andre halvdel av sesongen. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

- Vi kommer ikke i form før etter ferien

Andresen mener Vålerenga kom skeivt ut i vinter.

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Vålerenga 2-0. Martin Andresen var skuffet, men fattet etter tapet for «bunnlaget» Rosenborg.

- Vi gjør det vanskelig for oss selv med å slippe inn et så tidlig mål, men så tar vi oss inn igjen og er ganske bra en stund, men så kommer 2-0, sier en oppgitt Enga-trener.

Uten helt å sette fingeren på hva som faktisk er feil med Vålerenga om dagen er han helt klar på at ting enda ikke er som de skal være.

- Rosenborg er rett og slett farligere når de først kommer enn vi er når vi kommer, det blir den store forskjellen i dag. Vi er ikke omstendelige, men vi mangler nok en del gjennombruddskraft.

Han mener Vålerenga fortsatt trenger mer tid.

- Vi kom skeivt ut med alle skadene i vinter, vi må spille folk i form og kommer nok ikke i form som lag før etter ferien, sier Andresen.

Korsfester ikke Doffen Vålerengas kaptein, Kristofer Hæstad, tok på seg all skyld for resultatet, og tok gårsdagens tap mye tyngre enn sjefen.

- Situasjonen som fører til 2-0 er rett og slett fryktelig dårlig av meg. På grunn av den og den store sjansen jeg misset på, tar jeg hele tapet på min kappe.

Kapteinen tok for øvrig tak i kampen etter den fatale feilen, uten at det hjalp nevneverdig.

- Jeg hadde jo litt ekstra å ta inn, og den ene sjansen bør jeg virkelig sette. Det er jo sånt jeg trener på på treningsfeltet.

Sjefen selv var mer diplomatisk i beskrivelsen av kapteinens involveringer.

- Nei, langfredag var på fredag. Sånne feil er sånt som skjer, sier treneren.

- Får det ikke ut Til tross for skuffelsen over egen innsats kunne kapteinen se forbi dette og se mer analytisk på lagets form og fasong.

- Vi har veldig mye å gå på og vi er jo stort sett de samme som i fjor, men vi får det  bare ikke ut. Vi har ballen mye, men skaper jo ingenting. Det er på trening det må fikses.

Før kampen var det snakk om at Vålerenga kanskje kom til å undervurdere trønderne og det så nærmest sånn ut på Lerkendal, men det vil ikke Andresen være med på.

- Vi visste vi kom til å møte et lag som var desperate etter poeng. Og sånn ble det.

Dagbladet tippet Vålerenga som seriemester denne sesongen. Akkurat nå føler ikke Kristofer Hæstad at laget lever opp til forventningene.

- Vi framstår ikke som noen gullfavoritt akkurat.