- Vi kommer ikke til å ta ham ut så lenge det er mulig å sykle

Kristoff gir seg ikke.

PÅ BEDRINGENS VEI:  Alexander Kristoff følte seg bedre på dagens etappe, og kom seg enkelt i mål innenfor tidsfristen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ BEDRINGENS VEI: Alexander Kristoff følte seg bedre på dagens etappe, og kom seg enkelt i mål innenfor tidsfristen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LA PLANCHE DES BELLES FILLES (procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) har slitt med mageproblemer de siste dagene, men nordmannen merket forbedringer på dagens etappe.

- Magen var bedre, så det gikk greit helt til siste bakke. Da kjente jeg det igjen ganske mye, men da var det bare fem kilometer til mål, sier Alexander Kristoff til procycling.no og resten av det norske pressekorpset etter å ha fullført dagens etappe av Tour de France.

Utfallet var en lettelse for nordmannen, som før den knalltøffe etappen fryktet at han ikke ville klare å fullføre. 

- Fryktet du underveis at det ikke skulle gå?

- Før gjorde jeg det, men underveis kjente jeg at jeg hadde kontroll, men det var tungt. Jeg hadde dårligere bein, og hadde ikke så mye energi, men magen var bedre, sier Kristoff.

Får ikke spist
Kristoff satt lenge på halen av feltet, men hang med lenger enn de fleste andre spurtkanonene. Etter hvert slapp han seg ned til gruppettoen, og kom i mål godt innenfor tidsfristen.

- Jeg føler meg litt tung, og får ikke spist så mye underveis heller, for når jeg spiser så kjenner jeg det knyter seg. Så det blir litt lite mat underveis, forklarer han.

I morgen følger rittets første hviledag, der rytterne endelig skal få hvile seg etter ti harde etapper. 

Den kommer godt med for Kristoff, som dermed får en ekstra dag å komme seg på før touren ruller videre på onsdag.

- Hva er planen for i morgen?

- Det blir en rolig tur i morgen, og da må jeg prøve å slappe av mest mulig, sier 27-åringen til procycling.no.

Vil ikke bryte
procycling.no har også snakket med pressesjefen i Katjusja, som sier det er uaktuelt for Kristoff å bryte rittet.

- Normalt sett fullfører Kristoff uansett. Vi kommer ikke til å ta ham ut så lenge det er mulig å sykle. Legen gjør alt for at han skal kunne fortsette, sier han.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer