FIS-presidenten advarer mot å frifinne Johaug:

- Vi kommer til å anke en mild straff

Presidenten i det internasjonale skiforbundet mener Therese Johaug må straffes hardt om hun har skyld i den pågående dopingsaken.

GLASSKLAR: FIS - president Gian Franco Kasper  følger Johaug-saken tett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLASSKLAR: FIS - president Gian Franco Kasper følger Johaug-saken tett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SÖLDEN (Dagbladet): - Jeg er klar for å snakke om alt, bortsett fra doping, spøker Gian Franco Kasper, presidenten i det internasjonale skiforbundet, FIS, idet han tar imot Dagbladet i en dyp skinnsofa på hotellet Das Central i alpinlandsbyen Sölden.

Det er full fyr i peisen bak oss, og sannelig er det full fyr i den 72 år gamle skipresidenten også. Johaug-saken har nemlig preget den siste uka hans også.

- Jeg var ikke veldig fornøyd med hvordan jeg fikk høre det. Vi var i en sal full av journalister i Lahti, og midt under talen min var det en kar som strakk armen i været og ropte at Johaug hadde testet positivt. Der sto jeg på talerstolen og snakket om doping, det var et merkelig tidspunkt å få vite det på, forteller en oppgitt Kasper.

Skal anke mild straff

På pressekonferansen etterpå var det en like oppgitt generalsekretær i FIS, Sarah Lewis, som lot seg overraske over at Johaug ikke umiddelbart var suspendert.

Fra skinnsofaen i Sölden gjør president Kasper det klart at FIS kommer til å følge nøye med på Johaug-saken framover.

- Det er først og fremst en nasjonal sak nå, og per nå er det opp til det nordmennene å finne en løsning. Så kan enten FIS eller Wada anke, og det må vi gjøre om det ikke skjer noe eller om det som gjøres ikke er nok. Først og fremst må vi nå få fakta på bordet. Offisielt ble vi først informert for et par dager siden, men selvsagt har vi fulgt saken, sier Kasper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.