DBU-sjef:

- Vi kommer til å avhøre folk

Etter fire dager med taushet tok sjefen i det danske fotballforbundet (DBU) bladet fra munnen.

SKAL UNDERSØKES: DBU-sjef Jesper Møller sier at forbundet skal utarbeide en rapport som vil se på avgjørelsene som ble tatt etter Eriksens kollaps på lørdag. Foto:
SKAL UNDERSØKES: DBU-sjef Jesper Møller sier at forbundet skal utarbeide en rapport som vil se på avgjørelsene som ble tatt etter Eriksens kollaps på lørdag. Foto: Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Det tok fire dager før DBU-sjef Jesper Møller uttalte seg om UEFAs beslutninger etter Christian Eriksens kollaps. Tausheten har høstet kritikk i Danmark og i et intervju med danske B.T. forklarer formannen hvorfor han har vært stille og hva forbundet gjør videre.

- Vi har bedt om en redegjørelse fra UEFA. Vi vil vite hva som skjedde inne i det rommet og hvordan dialogen foregikk. Vi har fortalt administrasjonen at vi ønsker fakta på bordet. Så vi får en beskrivelse av hva de har opplevd, sier Møller til avisa.

- Forferdelig

Møller forteller at det danske forbundet vil utarbeide en grundig rapport.

- Vi kommer til å avhøre folk, forteller han til B.T..

- Hva blir konsekvensene?

- Hvis noen fortjener kritikk, vil de få den. Hvis noen fortjener ros, vil de få det. Men det kommer til å skje på et faktisk informert grunnlag. Det er derfor har vi bedt om en rapport. Administrasjonen har fortalt oss at de ønsker å komme til bunns i det og presentere det for oss.

Møller forteller at han forstår spillerne.

- Min egen reaksjon var at jeg var sikker på at kampen ikke kom til å bli spilt ferdig. Det var forferdelig. Jeg tror det kom som en overraskelse for alle at kampen skulle fortsette. Jeg kan lett forstå spillerne, og vi bør ikke bringe noen i en slik situasjon igjen, sier han.

Psykologspesialist og tidligere fotballdommer Tom Henning Øvrebø fortalte Dagbladet tidligere denne uka at kampen ikke burde vært spilt videre.

- Jeg mener at kampen burde vært utsatt til en annen dag, og at Uefa burde tatt denne beslutningen, sier Øvrebø og forklarer hvorfor:

- Det er en ekstrem hendelse på mange måter, med voldsomme synsinntrykk. Det å være vitne til at en god lagkamerat og medspiller nærmest kjemper for livet og ut ifra det jeg forsto på legene var klinisk død, er ikke et hyggelig syn å være vitne til, sier Øvrebø.

VIL IKKE TILBAKE: Danmark-spissen Martin Braithwaite (30) forteller om da hans lagkamerat Christian Eriksen (29) kollapset på banen av hjertestopp. Video: Ritzau. Vis mer

- Handlet ut fra systemet

Det er likevel ingenting Møller mener at DBU burde gjort annerledes i tiden etter lørdag kveld.

- Nei. Alle roller skal tittes på, men vi har handlet ut ifra det systemet som er laget for å håndtere slikt.

- Burde en DBU-leder, for eksempel deg, tatt en telefon til landslaget lørdag kveld og sagt: «Nå går dere på bussen, og kjører hjem»?

- Vel, du må nesten ha vært til stede i det rommet for å vurdere ting. De som trenger å være til stede, i en slik situasjon, var til stede. Det ville da sett rart ut hvis noen kom løpende fra tribunen og forstyrret, forteller Møller.

Blant kritikken som har kommet er at Møller selv ikke har sagt noe før nå. Det ser han ikke på som et problem.

- For det første har jeg vært i en spesiell situasjon med en selvisolasjon på grunn av corona. I tillegg har det vært en intern kommunikasjon. Det er ikke slik at det ikke er noe som skjer, sier Møller og forteller at de valgte at fotballdirektøren Peter Møller og forbundets administrerende direktør Jakob Jensen skal uttale seg.

Torsdag spiller Danmark sin første kamp siden Eriksens kollaps. Kampen er mot Belgia og starter klokka 18:00 på TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer