-  Vi kommer til å lykkes

Bare tverrliggeren skilte John Carew fra en drømmedebut i Besiktas-trøya.

Med nummer 23 på ryggen og nøye planlagte striper i håret, jogget John Carew ut til sin første virkelige test i Besiktas-trøya for å besvare forventninger av tyrkiske dimensjoner. Med media, publikum og medspilleres øyne rettet mot seg, viste Lørenskog-gutten at han kan bli en meget sentral spiller for klubben. Forløsningen kom ikke i går, men det skal lagkamerater ta mye av skylden for -  Besiktas spilte feriefotball.

-  Vi spiller i 38 graders varme om kvelden her nede og det merkes, forteller Carew til Dagbladet.

Centimetere

Likevel var drømmedebuten bare centimetere unna:

Etter 12 minutter fikk Carew en sjanse av typen han er kjøpt inn for å dunke i mål. Headingen fra fem meter ble imidlertid reddet litt heldig med beina av hjemmelagets keeper - til supporternes store skuffelse. Etter 71 minutter dukket en liknende situasjon opp, men da smalt ballen i tverrliggeren. Tusenvis av Besiktas-supportere ble stående i vantro og skuffelse.

Fikk juling

Etter kampen var det trener Vicente Del Bosque som måtte tåle kritikk -  både fra media og spillere. 4-5-1-formasjonen ble defensiv da gjestene ikke klarte å fylle på med folk rundt en enslig Carew på topp.

Malatyaspor er kjent for sin defensive og kompromissløse stil i Tyrkia, og hva gjaldt John Carew hadde hjemmelaget tydeligvis gjort hjemmeleksa. Han fikk unngjelde i 90 minutter med aggressive og stygtspillende forsvarere i ryggen -  og en dommer som lot det gå sport i å vinke spillet videre.

-  På treningene serverte Sergen Yalcin meg strålende baller hele tiden, men i denne kampen klarte ikke flankespillerne å komme til innleggssituasjoner, sa Carew etter kampen.

Veteranen som hadde vartet opp nordmannen på trening var henvist til benken i serieåpningen og fortalte Dagbladet at 24-åringen ikke hadde noe å skamme seg over etter debuten:

-  Da vi trente med 4-4-2-formasjon gjorde John det veldig bra, men i dag fikk han ikke mye hjelp.

-  Vi vil lykkes

Det startet på verst tenkelig vis for Besiktas: Etter Carews bom, kunne Yunus Altun trille inn 1- 0 for hjemmelaget etter 20 minutter -  takket være gavepakker av den sjeldne sorten fra Besiktas-forsvaret. Gjestenes ineffektivitet fortsatte gjennom brente sjanser av Daniel Pancu og Ahmed Hassan.

John Carew er allikevel ikke bekymret, og var ved godt mot etter spilte nitti i går:

-  Vi er et nokså nytt lag med mange nye spillere, men vi kjemper hardt og vi kommer til å bli veldig bra.

Hva det betyr?

-  Vi vil lykkes både i Tyrkia og Europa, lover Carew.

Full tillit

Da skal storheter som regjerende mester Fenerbahce, alltid satsende Galatasaray og Trabzonspor nedkjempes.

På grunn av rehabilitering av hjemmebanen, må Besiktas spille på fremmed gress frem til september. I går virket de veldig langt hjemmefra, og de siste 45 minuttene var det enveiskjøring i den litt ekle retningen for Carew og co.

24-åringen fikk få baller å jobbe med, men trener Vicente Del Bosque valgte å holde han på banen kampen ut. Det forteller om en tillit det er lenge siden John Carew har hatt. Og skal vi tro Del Bosque, vil den vedvare:

-  Spillestilen vår kommer til å dreie seg om å sende lange baller til Carew, som skal være ballfordeler og enslig spiss, alt etter hvilken taktikk vi velger.

Rapportene fra tyrkiske journalister i går tydet på at Carew får middels kritikker, noe som må være godkjent når toppformen er et stykke unna. Snart kaster han de spesialsydde putene for sin vonde tå, og snart går ballen stang inn.

Yunus Altun reddet ett poeng to minutter på overtid.

BURDE SCORET: John Carew fikk en kjempesjanse til å score i debuten. Etter 71 minutter burde han headet ballen i mål, men spissen traff tverrliggeren i stedet.