- Vi kommer tilbake

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United drømte om fire titler i en og samme sesong. Den drømmen ble effektivt knust av Arsenal i går.

Arsenal banket United i FA-cupen MANCHESTER (Dagbladet): - Vi kommer tilbake, sa en mutt Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet etter et fortjent 0- 2 tap.

Stort mer ville han ikke si. Og selv om Solskjær sikkert har rett, spørs det om det nytter. For i går ble Manchester United-spissen og lagkameratene utsatt for en ren maktdemonstrasjon fra fjorårets - og årets ? - dobbeltvinnere, Arsenal. Uten Dennis Bergkamp og med Thierry Henry på reservebenken ble et tafatt United-lag overkjørt av et Arsenal som i det meste av kampen var en tanke, en bevegelse og et avgjørende tidels sekund foran hjemmelaget.

- Thierry trengte en pustepause før Champions League på tirsdag. Og jeg har 20 strålende spillere å velge mellom, sa Arshne Wenger med et bredt banansmil da han møtte pressen etter kampen.

- Et strålende resultat i en kamp jeg følte vi dominerte og kontrollerte fra start til mål.

Ingen - selv ikke Alex Ferguson - vil være uenig i det.

På jakt etter vinnervilje

Etter kampen mente Ole Gunnar Solskjær at onsdagens mesterligamøte med Juventus bør være anledningen for å finne fram vinnerinstinktet igjen.

Solskjær var på banen sist Juventus sto på motsatt banehalvdel. Da kjempet United seg tilbake fra 0- 2 og stakk til slutt av med seieren (3- 2). Det er fire år siden, og samme år feiret Manchester United en historisk trippeltriumf som ble kronet med seier i mestercupen.

- Å slå Juventus på den måten ga oss enormt med selvtillit. Man kan ikke bare åpne kjøleskapet og hente ut selvtillit. Det kommer med resultater og prestasjon, og på det tidspunktet av sesongen følte vi oss uslåelige, sier Solskjær til NTB.

Århundrets blemme?

I gårsdagens kamp kunne United ledet med både ett og to mål etter en ellers sjansefattig første halvtime. Solskjær ble lagt ned av Sol Campbell i straffefeltet etter tre minutter, men dommeren vinket spillet videre. Etter 26 minutter skjøt «Ollie» i stolperota, og fem minutter seinere kranglet Ryan Giggs seg forbi både Martin Keown, David Seaman og Sol Campbell, før han med god tid og mutters alene skjøt kontrollert - over.

- Han kunne ha drukket en kopp te før han skulle trille ballen i mål. Det må være dette århundrets blunder, sa den gamle keeperkjempen Peter Schmeichel.

Muligens, men konkurranse har Giggs - fra seg selv: I 2. omgangs 59. minutt bredsidet han ballen for nesten blankt mål til innkast (!), fra femmeteren.

Og Arshne Wenger fastslo at han heller ikke var nervøs da Giggs hadde tråklet seg gjennom Arsenal-forsvaret:

- Jeg er alltid optimistisk, og jeg så at Giggs hadde ballen på høyrefoten...

Flaks, men...

Uflaks og udyktighet ble imidlertid erstattet med bare udyktighet etter at Arsenal tok ledelsen to minutter etter Giggs-tabben. Edus frispark traff Beckham og dalte bedagelig ned bak en utmanøvrert Fabien Barthez.

Kampen åpnet forrykende. Ikke spillemessig, men med overtente spillere som fikk tre gule kort på fem minutter: Scholes, Ruud van Nistelrooy og Patrick Vieira. Men da det roet seg ned, liknet Arsenal hele tida et vinnerlag. Anført av eleganten Robert Pires, dynamoen Vieira og banens bestemann, Edu, måtte hjemmepublikummet konstatere at Arsenal rett og slett var et bedre lag.

Edu var også mannen bak 2- 0- målet, sju minutter etter pause. I elegant driv tråklet han seg fram til hjemmelagets 16-meter, passet følsomt til Sylvain Wiltord, som rolig la ballen i Barthez' venstre hjørne. Det var niende gang lagene møttes i cupen, og etter gårsdagen har Arsenal fem seirer. En av dem kom i finalen i 1979, da London-laget ledet 2- 0 fem minutter før slutt. Da utliknet United, før Alan Sunderland skled inn seiersmålet i sluttsekundene.

Ingen på Old Trafford trodde på en reprise i sluttminuttene i går. Og de fikk rett.