Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kunne avgjort alt selv. Det føles helt grusomt

Fire overtidsminutter kostet Sarpsborg 08 sikker plass.

Stavanger (Dagbladet): Viking - Sarpsborg 08 2-1.

Klokka tikket mot 90 minutter på Viking stadion. Sarpsborg 08 ledet 1-0. Brian Dean hadde for lengst kastet trenerjakka. Bare minutter gjensto før sarpingene kunne juble for fornyet Tippeliga-kontrakt.

Så, nærmest ut av intet, snudde Viking kampen til 2-1. Sønderknuste Sarpsborg-spillere måtte innse at de må ut i to altavgjørende kamper mot Ranheim om retten til å spille på Norges øverste nivå i 2014.

- Denne skuffelsen blir vanskelig å svelge. Det føles helt grusomt, sier engelske Deane til Dagbladet.

Langt nede I nesten ni måneder har Sarpsborgs trenere og ledere kjempet en intens kamp for å overleve i Tippeligaen. Aldri har de vært nærmere målet enn i går. Kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen var en av dem som tok det dramatiske tapet tyngst.

- Dette er helt forferdelig. Vi var så utrolig nære, sier Heieren Hansen til Dagbladet.

Forsvarsspilleren beskrev sluttminuttene som «et kaos». Viking sendte alle mann i angrep - og lyktes. Først med en nydelig lobb av Benjamin Sulimani, så ved Vidar Nisja etter en kontring. I mellomtiden var Mohamed Ellyounoussi centimetere ifra å sette inn vinnermålet i motsatt ende.

BARE NESTEN: Sarpsborgs trener Brian Deane på sidelinjen i Stavanger. 08 og Deane har hatt en god høstinnspurt, men må likevel ut i kvalik mot Ranheim.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BARE NESTEN: Sarpsborgs trener Brian Deane på sidelinjen i Stavanger. 08 og Deane har hatt en god høstinnspurt, men må likevel ut i kvalik mot Ranheim. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Vi kunne avgjort alt selv, og vi skulle «drept» kampen der og da, sier Deane.

Skal reise seg  Både Deane og Heieren Hansen sto likevel rakrygget i pressesonen og fortalte om en Sarpsborg-gjeng som skal riste av seg skuffelsen tidsnok til møtene med Ranheim. 

- Akkurat nå er vi langt nede, men samtidig er alle fornøyde med at vi fremdeles har en god mulighet til å redde plassen. Vi er store favoritter mot Ranheim. Nå må vi bare passe på at vi ikke undervurderer dem, sier Heieren Hansen. 

Kapteinen legger ikke skjul på at å miste plassen i Norges gjeveste fotballselskap vil være svært tungt.

- Det betyr alt for både oss spillere og Sarpsborg som by å spille i Tippeligaen. Det er det eneste vi tenker på. Bare se på supporterne våre i dag, du kunne se i ansiktene deres hvor mye det betyr.