- Vi kunne dø når som helst

Den svenske fotballspilleren Mohammed Saeid åpner opp om rasismen han har møtt i løpet av karrieren.

RASISME: Den svenske fotballspilleren Mohammed Saeid åpner opp om rasismen han følte under sin tid i USA. Foto: AP Photo/David Zalubowski
RASISME: Den svenske fotballspilleren Mohammed Saeid åpner opp om rasismen han følte under sin tid i USA. Foto: AP Photo/David Zalubowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at George Floyd ble drept av en politimann mandag har protestene i USA vært voldsomme. I et Twitter-innlegg forteller den svenske fotballspilleren Mohammed Saeid om sine opplevelser med rasisme i USA.

Saeid som har vært innom flere klubber i MLS skriver at han innså urettferdigheten i landet da en trener spurte om hvor mange ganger han hadde blitt stoppet av politiet. Da Saeids «ti ganger eller mer på ett år» ble sammenliknet med trenerens null ganger forstod han hvor ille det faktisk var.

I et intervju med Expressen lørdag forteller 29-åringen at målet med innlegget var å få folk til å begynne å lytte til de som har blitt utsatt for rasisme.

- Når man snakker om rasisme forsøker man å gå rundt problemet i stedet for å håndtere det. Det er vanskelig å håndtere fordi det er en så stor greie, men det første man kan gjøre er å lytte til folk som har blitt utsatt for rasisme, sier Saeid til Expressen.

«Er du virkelig svensk?»

I innlegget skriver midtbanespilleren om en hendelse på en flyplass hvor han hadde fått bagasjen sin gjennomsøkt for så å måtte bevise at han kunne prate svensk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer