- Vi kunne ha levert bedre, og det er mitt ansvar

Selvkritisk sportssjef Nilsen etter EM.

TAR ANSVAR: - Vi kunne ha levert bedre, og det er mitt ansvar, sier en selvkritisk Ronny Nilsen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAR ANSVAR: - Vi kunne ha levert bedre, og det er mitt ansvar, sier en selvkritisk Ronny Nilsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi kunne ha levert bedre, og det er mitt ansvar, oppsummerte sportssjef Ronny Nilsen etter at friidretts-EM i Zürich var over.

Fasit ble sølv til Henrik Ingebrigtsen på 1500 meter og seks inne blant de ti beste. Det var dårligere enn forventningene.

- Det blir viktig med en sikker evaluering, og vi bør se på krav og kriterier. Det blir toppidrettsutvalgets oppgave å komme med en innstilling overfor styret.

Mest fornøyd var den tidligere politimannen og spydkasteren naturlig med sølvet til Henrik Ingebrigtsen på 1500 meter på søndagens avslutningsdag. Det reddet mye av inntrykket for ham.

- Jeg er glad for at han tok sølvet, for i et slikt løp kunne det ha endt med hva som helst. Det kunne fort ha blitt et fall også. Takk til Henrik for den medaljen, sa han.

- Ellers er inntrykket fra mesterskapet blandet. Vi fikk færre finaleplasser enn ventet med en så stor tropp. Vi oppnådde ikke målsettingen om ti plasseringer i topp 10. Vi fikk sju, og det burde ha vært flere. Norsk rekord på 4 x 100 meter var bra og overraskende. Den så jeg ikke komme. Det var en del som ikke leverte, men jeg mener fortsatt at det var riktig å sende såpass mange ned hit. Jeg mener det er riktig å gi unge talenter sjansen i et europamesterskap. Nåløyet er trangere i VM og OL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer