- Vi kunne stjålet seieren

Martin Andresen mener Brann var best i 2. omgang, men innrømmer at de ble overkjørt før pause.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg-Brann 0-0: «Mer enn en kamp. Dette handler om ære,» het det i en av kampanjene før kampstart.

Allerede fra åpningen viste Rosenborg hva som mentes med ære - de svarthvite hadde klart ikke til hensikt å gi fra seg seriegullet uten kamp.

Rosenborg terroriserte Brann i 1. omgang, og bare superredninger fra Håkon Opdal reddet Brann.

Etter pause tok bergenserne kontroll over kampen.

- Sånn som kampen utviklet seg, kunne vi stjålet seieren i 2. omgang, sier Martin Andresen til TV2.

- Bare målene som mangler

Brann ble utspilt store deler av første omgang, men kunne ha stjålet seieren med en suser av et Martin Andresen-langskudd i det 86. minutt.

Ballen smalt i treverket der hvor stanga og tverrliggeren møtes.

ENVEISKJØRING: Rosenborg overkjørte Brann før pause, men bergenserne kom seg etter hvilen. Foto: SCANPIX
ENVEISKJØRING: Rosenborg overkjørte Brann før pause, men bergenserne kom seg etter hvilen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi var veldig nære, men jeg skjønner samtidig at det ville ha blitt oppfattet som litt i meste laget fra Rosenborgs side, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.no.

Også mannen som kunne bli matchvinner, Martin Andresen, var fornøyd etter kampslutt.

- Dette er et godt resultat for oss, sånn som kampen uartet seg. Rosenborg var gode og var klart best i første omgang. Men vi hever oss, og jeg synes vi er det beste laget i andre omgang, mener Martin Andresen.

Om bortelaget var fornøyde, var misnøyen større i Rosenborg-leiren.

- Vi hadde flere veldig store sjanser til å avgjøre, og det er bare målene som mangler. Nå skal vi bruke den kommende friperioden til å gjøre opp status, sier Per-Mathas Høgmo.

Enorme sjanser

Hjemmelaget gikk offensivt til verks og skapte flere store sjanser det første kvarteret av kampen. Størst var sjansen da Øyvind Storflor fikk skyte fra kort hold etter en av kampens flere Håkon Opdal-ballmist.

Reaksjonene til landslagskeeperen er det derimot ikke noe i veien med, noe han fikk vist etter skuddet til Storflor.

- Vi kunne stjålet seieren

En Rosenborg-midtbane med Ørjan Berg og atskillig yngre Per Ciljan Skjelbred kjørte nærmest over serieledernes sentrallinje med besluttsomt spill.

Martin Andresen, som var usikker på grunn av skade før kampen, virket tam. Dessuten slet han tidvis med å finne medspillere med pasningene sine.

Resultatet ble at Brann sjelden slapp til i nærheten av RBKs mål.På den andre siden ble det derimot skapt målsjanser, og som regel etter at en av rosenborgerne hadde kommet seg fri på høyre kant. Aller nærmest mål kom Frode Johnsen da han headet et innlegg i tverrliggeren i det 26. spilleminutt.

Tøft og tett

For øvrig var kampen preget av tøffe, tette dueller, men lite stygt spill - iallfall til en så viktig kamp å være.

Unntaket kom da Vidar Riseth ble sparket ned etter en tøff duell på Rosenborgs venstre side. Landslagskaptein Martin Andresen mente derimot at motspilleren spilte skadd og skjelte RBK-midtstopperen ut etter noter.

Branns eneste skikkelige sjanse i første omgang kom i det 29. minutt da Bengt Sæternes fikk stusset en corner like til side for Lars Hirschfelds høyre stolpe.

Brann mer med

Starten av andre omgang skilte seg kraftig fra den første. Ikke bare var tempoet lavere, men Brann kom også mer med i kampen.

Etter sidebyttet slet dessuten begge lag med å skape sjanser på Lerkendal.

For Rosenborg del var den eneste da Mikael Dorsin gikk på et flott løp inn i den høyre delen av Branns målgård i det 62. minutt. Men han bestemte seg noe overraskende for å legge tilbake i stedet for å skyte.

- Vi klarte ikke holde på trykket etter pause, sier Høgmo.

Andresen-langskudd

Mot slutten viste Brann så tegn på det spillet som gjør at de leder serien, men det resulterte ikke i mye mer enn neglebiting blant tilskuerne med tilknytning til Trøndelag.

Rosenborg, som ifølge de fysiske testene skal være bedre trent enn på lang tid, hadde mer enn nok med å slå unna de siste ti minuttene av kampen.

Men selv ikke Martin Andresens suser av et langskudd i festet mellom stanga og tverrliggeren sørget for scoring, og da ebbet kampen ut i uavgjort. For Brann skapte ikke mye, og Rosenborg brente sjansene de kom til.

Debatt

Hva synes du om kampen på Lerkendal?

STOPPET ALT: Håkon Opdal sto strålende i Brann-målet.