DET SOM KUNNE VÆRT: Bill Kenwright sliter med å skaffe penger inn i Everton-kassa, og hevder nå at de rike City-eierne like gjerne kunne kjøpt klubben hans om han hadde fått på plass noen stadionplaner i 2008.Foto: AP/Scanpix/Tim Hales
DET SOM KUNNE VÆRT: Bill Kenwright sliter med å skaffe penger inn i Everton-kassa, og hevder nå at de rike City-eierne like gjerne kunne kjøpt klubben hans om han hadde fått på plass noen stadionplaner i 2008.Foto: AP/Scanpix/Tim HalesVis mer

- Vi kunne vært City

Everton-eier Bill Kenwright manglet bare én ting på å bli kjøpt av City-sjeikene. Hevder han.

(Dagbladet): Da Sheikh Mansour og Abu Dhabi Group tok over Manchester City i 2008 begynte pundene umiddelbart å strømme inn i spillerforsterkninger og vips er Manchester City både i ligatoppen og i Champions League.

I løpet av den samme perioden har Everton-manager David Moyes blitt avspist med småpenger for å forsterke den blå siden av Liverpool og kommer i et uhøytidelig regnestykke i fotballbladet FourFourTwo klart best ut på penger-per-poeng-tabellen i Premier League.

Det kunne vært omvendt. Om vi skal tro Everton-eier og styreformann Ken Wright.

Kenwright har i lang tid forsøkt å lokke investorer inn i klubben, men har ikke lykkes med det. Først og fremst på grunn av finanskrisen, men like avgjørende fordi Everton ikke har klart å stable på beina konkrete planer om ny stadion, mener han.

Ifølge Sky Sports svarte Kenwright slik da han ble spurt om han tror Sheikh Mansour kunne kjøpt Everton i stedet for City om de hadde hatt stadionplanene klare:

- Og også om jeg hadde vært på rett sted til rett tid, som var veldig viktig for den avtalen vet jeg, så ja.