- Vi kunne vunnet 10-0

Men Arild Sundgot er ikke trygg på at hattrick og 7-0 mot Aalesund holder til å starte neste kamp.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Aalesund 7-0.

Aalesund måtte klare seg uten Tor Hogne Aarøy fra start, og Per Joar Hansen hadde lagt om til 4-3-3 med tre raske angripere i Olsen, Silva og Austnes.

Det funket ikke mot Lillestrøm.

Hjemmelaget valset over vestlendingene i første omgang, og tok ikke pause før det sto 4-0 på storskjermen i hjørnet. Ydmykelsen bare fortsatte etter hvilen, og Lillestrøm inntok en foreløpig tabelltopp med storspill og kalassifre.

Takket for tilliten med hattrick

Syv ganger måtte Adin Brown hente ballen i nettet bak seg før han fikk sette seg på bussen hjem til Aalesund, tre av dem etter scoringer av Bjørn Helge Riise-erstatter Arild Sundgot.

Syv ganger måtte Adin Brown hente ballen i nettet bak seg før han fikk sette seg på bussen hjem til Aalesund, tre av dem etter scoringer av Bjørn Helge Riise-erstatter Arild Sundgot.

- Jeg burde hatt ett til, minst. Vi kunne ha vunnet 10-0, gliste Sundgot etter kampen.

Sundgot har ikke fått like mye tillit fra start som han har ønsket seg, og har gitt uttrykk for at det er vanskelig for ham å starte kamper på benken.

- Det er fryktelig tungt, det verker i hele kroppen. Men jeg vil at LSK gjør det bra, og selv må jeg bare overbevise, sier Sundgot, og nekter å si noe om han synes han fortjener å starte neste kamp mot Viking.

- Jeg føler meg ikke trygg på det. Jeg vil si minst mulig om dette, det er opp til Tom.

- Men du er innstilt på å bli i Lillestrøm?

- Jaaa. Jeg blir i Lillestrøm, svarer Sundgot enkelt og greit, men uten en prests overbevisning.


- Startet 75 prosent av kampene
Den Tom han snakker om er trener Tom Nordlie, som mener det er en misforståelse at Sundgot har fått så lite spilletid.

- Han har startet 75 prosent av kampene, og vært på banen i alle tippeligamatchene. Sjekk statistikken deres, sier Nordlie, før han selv sjekker med Sundgot for sikkerhets skyld, og får bekreftet at det stemmer.

- Og Nordlien hadde rett igjen! triumferer Nordlie da, før han forklarer hvorfor Lillestrøm knuste Aalesund på Åråsen i ettermiddag.

- Vi bygger en merkevare her i Lillestrøm, som er tuftet på et verdigrunnlag som vil gi resultater. Det ligger hardt arbeid i bunn. Vi trener offensivt 80 prosent av tida, og i dag er det nettopp det varierte angrepsspillet som er bra, samtidig som vi bommer på mange store sjanser. Det ble vel rundt 15-1 i sjanser i vår favør, sier Nordlie.


Drømmestart
For da Lillestrøm manglet Riise på grunn av gule kort, og Tom Nordlie ga Arild Sundgot etterlengtet tillit fra start.

Etter elleve minutters spill takket han for den.

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer

Shane Stefanutto slo et desimeterpresist hjørnespark, og Sundgot snek seg inn på bakre stolpe. Merkelig upresset kunne Sundgot nærmest føre ballen over streken med hodet - 1-0 til Lillestrøm.Aalesund virket egentlig ikke rystet av scoringen, og fikk en kjempesjanse like etter. Diego Silva driblet seg gjennom et LSK-forsvar med taklingsvegring, og til slutt snappet Joakim Austnes ballen fra Silva inne i feltet. Men avslutningen ble for svak, og gikk til side for mål.

Der skulle Austnes ha utliknet eller latt Silva få fullføre, kanskje like greit for ham at han var i offside.

Skjebnesvangert ble det kanskje likevel, for i stedet for at utlikningen kom, økte Lillestrøm ledelsen etter 20 minutter.

Shane Stefanutto slo et typisk innsvinger-frispark fra høyrekanten, og Lillestrøm-hodene sto i kø inne i feltet. Men som vi har sett så mange ganger før fra den posisjonen, forsvant frisparket forbi alle - og spratt inn i lengste hjørne. 2-0 til Lillestrøm.

Valset over Aalesund

Lillestrøm fortsatte å kjøre over Aalesund etter dette, og etter 24 minutter kunne Arild Sundgot fått sitt andre. Oliver Occean fant store Sundgot helt alene på bakre stolpe, men volleyen med innsiden gikk like utenfor.

Etter 33 minutter skulle Simen Brenne i hvertfall gjort 3-0. Magnus Myklebust disket opp med et strålende forarbeid, vendte bort en mann, og spilte femogførti til en mutters alene Brenne på elleve meter.

Men Brenne så nesten ut til å være overrasket over lagkameratens prestasjoner, for snublende dyttet han avgårde en håpløst svak avslutning, og Aalesund slapp med skrekken.

- Vi kunne vunnet 10-0

Like før pause kom tredjescoringen som måtte komme. Oliver Occean dro med seg ballen fra kanten, og førte inn mot midten. Ved seksten meter vendte han bort stopperne, og satte inn 3-0 kontant i hjørnet.

Og Lillestrøm var ikke klare for pause ennå. Arild Sundgot ble spilt fri etter et fremspill som skiftet retning i en Aalesund-spiller, og var iskald alene med Adin Brown. Elegant chippet Sundgot ballen over keeperen, og satte inn sitt andre, og LSKs fjerde.

Aalesund ble slaktet i første omgang. Lillestrøm gikk til pause til trampeklapp.

Ydmykelsen total etter pause

Bortelaget tok ut både Magnus Kihlberg og Karl Oskar Fjørtoft i pausen, men det hjalp så lite. Parr og Fredriksen hadde så vidt tatt sine første steg på Aalesunds midtbane, før Lillestrøm økte til 5-0.

Oliver Occean gikk til værs på nok et strålende Stefanutto-frispark fra kanten, og stanget inn sitt andre. Lillestrøm ga ikke Aalesund et sekunds pustepause.

Etter at Occeans scoring tok brodden av et eventuelt Aalesund-comeback, sank tempoet på Åråsen. Lillestrøm var naturlig nok fornøyde med tingenes tilstand, og Aalesund kom bare til spredte halvsjanser.

Men flere mål skulle det likevel bli.

- Vi kunne vunnet 10-0

Fikk hattricket

20 minutter før slutt sikret Arild Sundgot seg sitt uekte hattrick. Oliver Occean spilte ballen til siden, og en liten retningsendring i et Aalesund-bein var nok til at skuddet fra Sundgot lurte Adin Brown.

Og det var fortsatt ikke nok for de gule.

Fem minutter senere slo Essediri frispark fra kanten, via et Aalesund-hode og i nettet. Det sto 7-0 til Lillestrøm, og Amund Skiri får nok kreditert scoringen som selvmål.

Lillestrøm var fryktinngytende på Åråsen i nitti minutter, og rundspilte et håpløst Aalesund-lag. Savnet av Aarøy var åpenbart stort.

Lillestrøm derimot underholdt, imponerte, og inntok tabelltoppen til enorm jubel fra 9000 på tribunen. Nå er presset på Brann.