Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bodø/Glimt fortsetter å imponere i Eliteserien

- Vi kunne vunnet 6-0

Serietoeren rundspilte Tromsø i kveld og nekter å gi opp håpet om seriegull.

FESTFOTBALL: Philip Zinckernagel og Vegard Leikvold Moberg feirer kveldens fjerde scoring mot Tromsø. Foto: NTB/Scanpix
FESTFOTBALL: Philip Zinckernagel og Vegard Leikvold Moberg feirer kveldens fjerde scoring mot Tromsø. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
  • Bodø/Glimt - Tromsø 4-0 (2-0)

Philip Zinckernagel var kampens store spiller og sørget for to av de fire scoringene da rivalen Tromsø ble nedsabladet på Aspmyra. De ander scoringene var signert Håkon Evjen og Vegard Leikvold Moberg.

- Det var fantastisk. Vi har prestert litt under nivå de siste kampene, men å levere dette her på hjemmebane er klasse. Vi kunne vunnet 6-0, sa Zinckernagel til Eurosport like etter sluttsignalet.

- Vi er tilbake til det grunnleggende. Vi jobber steinhardt for hverandre. Man ser det høye presset vårt fungerer. Vi mistet ballen, men jobbet den inn igjen og skapte store sjanser. Jeg er stolt av å være en del av dette laget, fortsatte han.

Rett i strupen

Nordlandsderbyet startet med et smell. Medaljejagende Bodø/Glimt og Philip Zinckernagel sørget for 1-0 allerede etter to minutter da han på iskaldt vis lobbet ballen over Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet.

Scoringa var assistert av årets stjerneskudd, Håkon Evjen, som selv sørget for å doble ledelsen for hjemmelaget da 23 minutter var spilt.

Saltnes fant Dahl Reitan, som spilte Evjen inne i feltet. Han satte ballen sikkert i mål fra ti meter.

Gjestene og Simo Valakari kunne tent et håp da Jostein Gundersen headet et frispark i tverrliggeren, men det ville seg ikke.

Zinckernagel var nære å sette 3-0 før pause, da han et frispark strøk tverrliggeren.

Fortsatte i samme spor

Hjemmelaget fortsatte å presse Tromsø, også etter hvilen. Både Jens Petter Hauge og Philip Zinckernagel hadde store muligheter til å sette kveldens tredje for Glimt. Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim lot seg imponere over det Zinckernagel viste ute på kunstgresset.

- Han kunne hatt fire mål i dag, mente kommentatoren.

59 minutter var spilt. Vegard Leikvold Moberg startet bare sin andre kamp siden 16. mai, og svarte med å sette inn 3-0 etter et gjennomspill fra Ulrik Saltnes. Det var trangt inne i feltet, men Moberg satte ballen opp i nettaket via foten til TIL-spiller Daniel Berntsen.

- Det er lekestue. Dette er Bodø/Glimt på sitt beste, meldte Fredheim fra kommentatorboksen da 64 minutter var spilt.

Da hadde Philip Zinckernagel akkurat fått stått alene på bakre stolpe etter at Glimt hadde spilt klikk-klakk inne i Tromsøs 16-meter. Dansken gjorde ingen feil, og satte enkelt inn sitt andre mål for dagen.

Aldri truet

Mot slutten av kampen var Glimt nærmere sitt femte for kvelden enn gjestene var et trøstemål.

Dermed holder gul-trøyene følge med MFK i toppen av tabellen, og nekter å gi opp drømmen om seriegullet.

Nå skiller det fem poeng mellom de to lagene. Det gjenstår sju serierunder.

1. desember møtes Molde og Bodø/Glimt på Aker stadion i den siste serierunden.

Det kan bli en real seriefinale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media