Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kunne vunnet med ny hoppdress

Bjørn Einar Romøren (21) kunne kjempet om seieren i går om han hadde hatt samme hoppdressen som østerrikerne vant med i går.

LIBEREC (Dagbladet): Det mener landslagstrener Mika Kojonkoski.

Bjørn Einar Romøren ledet etter første omgang under gårsdagens renn etter et prakthopp på 131 meter, men slo av fem meter i finalerunden - og endte på 7. plass. Østerrike vant dobbelt med unggutten Thomas Morgenstern og veteranen Andreas Widhölzl.

- Ikke rettferdig

- Man kan ikke vinne hver gang, var Romørens første kommentar etter finalen.

Kojonkoski mener likevel at Romøren kunne vært med og kjempet om seieren i går - om han hadde hatt samme hoppdress som østerrikerne er i ferd med å revolusjonere hoppsporten med.

- Den siste måneden har jeg jobbet hardt for å få tillatelse til å bruke en slik dress, men FIS har sagt nei fordi de ikke vil teste flere hoppdresser denne sesongen. Men det er ikke sant. Widhölzl hoppet med helt ny dress i dette rennet, og da blir det ikke rettferdig, sier Kojonkoski.

Den østerrikske fabrikanten - Schneider - ønsker heller ikke å levere ut dressene til andre enn østerrikske hoppere, og hevder at de er tomme for superdressene.

- Mener du at Romøren kunne kjempet om seieren om han hadde brukt dressen?

- Ja, helt klart.

Bjørn Einar Romøren vil ikke virke sutrete etter 7. plassen - men klarer heller ikke fri å seg fra tanken om hvor det kunne endt med den nye superdressen.

- Dressene løfter bedre. Slik det er nå, har de en så stor forskjell at vi andre må hoppe fra to avsatser høyere for å utjevne det. Derfor håper jeg FIS snart setter en stopper. Tenk om VM skal bli avgjort av hvem som har best hoppdress, sier Romøren.

Noe som gjør saken ekstra intrikat er at direktøren for hoppsporten i FIS attpåtil er fra Østerrike.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling