- Vi la ikke akkurat merke til 20 sjanser for Brann

Nest-Sotra ler av Brann-trenerens analyse.

KALDDUSJ: Brann-trener Rune Skarsfjord fikk hentet inn 2. divisjonslaget Nest-Sotra som en reservemotstander etter at Start måtte melde pass. Men i stedet for å spille på seg litt ekstra selvtillit før tippeligapremieren mot Rosenborg røk Brann på et ydmykende nederlag mot bylillebroren. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
KALDDUSJ: Brann-trener Rune Skarsfjord fikk hentet inn 2. divisjonslaget Nest-Sotra som en reservemotstander etter at Start måtte melde pass. Men i stedet for å spille på seg litt ekstra selvtillit før tippeligapremieren mot Rosenborg røk Brann på et ydmykende nederlag mot bylillebroren. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

(Dagbladet): SK Brann skal på papiret være Bergens stolthet, men på et snaut år er det blitt pinlige tap mot glade amatører fra samme by.

I fjor røk de ut av cupen mot 3. divisjonslaget Fyllingen, og i gårsdagens generalprøve til tippeligapremieren mot Rosenborg ble det 1-3 mot Nest-Sotra fra 2. divisjon.

Etterpå hevdet Brann-trener Rune Skarsfjord at de hadde «25 avslutninger vi kunne scoret på» mens Nest-Sotra «scoret på alt».

Den sjansetellingen vekker oppsikt i 2. divisjonsklubben.

- Jeg lurer på hva slags analyseverktøy han har brukt. Jeg er uenig i det. Brann hadde en del skudd fra 20-25 meter som keeper bør ta, og hadde noen sjanser de ikke greide å sette. Men det samme hadde vi, blant annet misset vi alene med keeper og traff tverliggeren, sier Nest-Sotra-trener Petter Bakke til Dagbladet.

- Et tankekors for Brann
Tidligere Sogndal- og Bryne-spiller Kim Rune Hellesund, som utliknet til 1-1 på straffe i går, lurer også på hvilken kamp Skarsfjord har sett.

- Jeg registrerer at han sier de hadde over 20 sjanser, og hvis han har den oppfattelsen av det skal han selvfølgelig få lov til det. Jeg har nok en helt annen oppfattelse av det som skjedde: Fra 60 minutter og utover er det vi som produserer det aller meste, og det bør være et lite tankekors. Brann har en del ball og noen avslutninger, men de var som regel fra distanse. Slik jeg husker det var de gjennom to ganger før pause hvor vår keeper gjør fabelaktige redninger. Ellers hadde vi to avslutninger i 1. omgang foruten straffen der vi står på seks, sju meter og blåser den utenfor, og vi har tverliggertreff i 2. omgang. Jeg la ikke akkurat merke til 20 sjanser fra dem, sier han.

Brann skulle egentlig møtt Start til treningskamp søndag. Da den måtte avlyses på grunn av flytrøbbel ble Nest-Sotra spurt om å steppe inn, og først søndag kveld fikk spillerne beskjed om kampen mot storebror Brann.

- Det var ikke optimalt for vår del, men kanskje gjorde det at vi ikke fikk mulighet til å tenke over det så mye som vi ellers ville gjort. Nå ble det mer sånn av vi bare skulle kose oss og få en positiv opplevelse, og den ble kjempepositiv. Hadde vi tapt 1-7 ville alle sagt at «sånn skal det være», men vi grep sjansen med begge hender og viste at vi ville være med og spille fotball, sier Hellesund.

Tålmodighet i Bergen?
- Gutta kom til kamp direkte fra jobben, med en baguett i hånda, og spilte mot laget som har vært favorittlaget deres i årevis. De gledet seg voldsomt. Etter kampen var alle utslitte, men veldig glade, sier trener Bakke.

- Om du var Brann-trener, ville du vært bekymret?

- Ikke veldig fornøyd, selvsagt. Men Brann har gjort en del ting gjennom vinteren, der har fornyet seg og fått inn unge spillere. Det satses på en litt annen måte. Bergenserne må kanskje akseptere at de må bygge opp noe nå, at det vil variere, og at Brann ikke vil klare å kjempe om medalje hele tida. Jeg tror mange har forståelse for at de nå konsentrerer seg om å bygge opp et slagkraftig lag for framtida. Lokalavisene fyrer heller ikke opp om at Brann skal ta medalje i år, sier han.

Kim Rune Hellesund ønsker ikke å bidra til ytterligere krisesnakk rundt Brann etter treningskampen i går.

- Det er viktig for oss å ikke være med på det berømte hylekoret av respekt for motstaneren. For oss var det viktigste å få bekreftelsen på at vi selv er i rute, sier han, og minner om at hans mest minneverdige sesong fra Tippeligaen kom etter at laget hadde slitt tungt i oppkjøringen.

- Da gjorde vi det veldig godt på våren likevel, før det buttet mer mot på høsten. Det viktigste er at Brann har troen på det de gjør, de har sikkert en plan for hvordan de skal håndtere forskjellige scenarier.

- Hvordan tror du det går med Brann i år?

- Jeg tror ikke de vil være i toppen, det kan nok bli en tøff sesong. Men jeg krysser fingrene for at de er i Tippeligaen i 2012 også, sier Hellesund.

SKAMFULL KAPTEIN: Erik Mjelde hadde ingen unnskyldninger etter 1-3-tapet mot Nest-Sotra. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SKAMFULL KAPTEIN: Erik Mjelde hadde ingen unnskyldninger etter 1-3-tapet mot Nest-Sotra. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer