- Vi lar oss ikke stoppe av det her

Gashi lover storfest tross flaut tap.

(Dagbladet.no): Fredrikstad - Lyn 0-2 (0-0).

Verken Fredrikstad eller Lyn kunne klatre eller falle på tabellen før den avsluttende runden av Tippeliagen 2008. Slikt kan ofte bety lave skulde og underholdende fotball. I stedet fikk man se et hjemmelag som nok hadde hodet andre steder enn ute på gressmatta.

Men lagets andre hjemmetap i år kunne selvfølgelig ikke sette en demper for den voldsomme feiringa som tok slutt da dommer Dag Vidar Hafsås blåste for siste gang.

- Det er overhodet ikke trivelig, men vi skal ikke la oss stoppe av det her (resultatet journ. anm.), sa Ardian Gashi i TV-intervjuet etter kampen.

- Vi får se på helheten over 26 runder og glede oss over den prestasjonen vi har gjort i år, støttet FFKs vikarierende kaptein Abgar Barsom oppunder.

Populær

Mannen som får størstedelen av æren for de rødhvites suksess er 55 år gammel og kommer fra Sverige.

Allerede i sin andre sesong ledet han Fredrikstad til ders første pallplassering på øverste nivå i Norge siden 1972.

SØLVVINNER TIPPELIGAEN 2008: Fredrikstad Fotballklubb. Foto: Linn C. Olsen / Scanpix
SØLVVINNER TIPPELIGAEN 2008: Fredrikstad Fotballklubb. Foto: Linn C. Olsen / Scanpix Vis mer

- Det er litt skuffende at vi ikke får avsluttet med hjemmeseier, men sånn er fotballen. Vi har fått mye potensiale ut av laget, men skal bli bedre og enda mer slagkraftige til neste år, sa svensken til TV2.

Før han fortsatte til NTB:

- Det er vanskelig å motivere seg maksimalt når det ble som det ble sist uke, men vi har vært meget stabile i år. Til tider har stallen vært tynn, og vi må sette oss ned i tiden framover og se om vi kan få inn noen forsterkninger foran neste sesong hvor vi igjen ønsker å prestere godt i eliteserien og også skal ut i UEFA-cupspill.

Den Gudmundrå-fødte trener har følgelig blitt en populær mann både blant spillere og fans i plankebyen.

- Det betyr mye at vi får bygge videre på Anders\' fotballteori, som har slått bra til denne sesongen, sa Ardian Gashi,

Tannløse

Det var et overraskende tamt Fredrikstad som entret banen. Hele 24 minutter var spilt da de skapte sin første - og samtidig eneste - sjanse i kampen.

Raymond Kvisvik lurte alle da han trillet ballen gjennom feltet framfor å skyte et frispark fra 25 meter, som åpnet for Gardar Jóhansson.

- Vi lar oss ikke stoppe av det her

Indridi Sigurdsson gjorde derimot en glitrende jobb for Lyn, da han fikk presset sin landsmann såpass at han avsluttet utenfor.

Gustavin-god

Lyn på sin side virket friskere i sine angrep, og anført av en opplagt Diego Gustavino var det de blåkledde fra Oslo som skapte de største sjansene.

Etter 19 minutter kom den første da den lille argentineren ble spilt gjennom. Men Daniel Örlund luktet blod, og var tidlig ute og hindret Lyn-spissen.

Svensken kunne derimot gjøre lite da samme mann ble tredd gjennom like etter hvilen.

Espen Hoff slo en nydelig stikker opp langs venstrekanten til Gustavino, som vendte bort Thomassen, før han plasserte 0-1 ned i det lengste hjørnet.

Gavepakke

Men om det var flotte prestasjoner som sørget for kampens første scoring, var det en handling i den helt andre enden av skalaen som resulterte i den andre.

En uoppmerkson Patrik Gerrbrand sendte upresset ballen bakover, og rett i beina på Kim Holmen. Lørenskoggutten takket og bukket, og satte inn kampens siste scoring.

- Vi blir husket for det vi gjør sist. Nå går vi inn i dvalen med en perfekt avslutning, uttalte Tomasz Sokolowski til TV2.

Lysluggen var derimot taus om han fortsatt er Lyn-spiller når den nevnte vinterdvalen er overstått.

- Det er viktig å vise at vi kan slå sølvvinnerne borte med et så ungt lag. En solid avslutning som gjør at vi får troen på det som kommer neste år, sa lagets trener Kent Bergersen.

Stort show

Hjemmelaget forsøkte å pynte på resulatetet mot slutten, men innbytter Andreas Tegström var ikke god nok i de avgjørende situasjonene.

Den brasilianske nyervervelsen Everton hadde og en del skuddforsøk i løpet av matchen, men viste at det er flere som kommer til å terpe avslutninger under vinterens treninger i Østfold-hallen.

Kampen endte altså 0-2, et resultat de fleste med hjertet i Fredrikstad bryr seg lite om. For etter en kjapp tur i garderoben for spillerne entret de banen igjen - til et storslagent lysshow, og utdeling av klubbens første eliteseriemedalje siden 1972.